Utorak, 26. ožujka 2024.

GRANICE I VIZIJE Muzej predstavio edukativnu djelatnost na skupu u Makarskoj

Prošlog tjedna u Makarskoj je održan jubilarni 10. skup muzejskih pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom ‘Granice i vizije’. Domaćin ovog izdanja bila je Gradska galerija Antun Gojak, a edukativnu djelatnost Muzeja grada Koprivnice u Makarskoj je predstavila Maša Zamljačanec, muzejska pedagoginja.

Skup je svečano otvoren u srijedu 7. studenog 2018. godine u konferencijskoj dvorani hotela Park gdje su se tijekom nekoliko dana održavala predavanja. S obzirom na dvadeset godina djelovanja Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a, kao i deseto okupljanje muzejskih pedagoga i drugih stručnjaka koji djeluju na području muzejske edukacije, ovogodišnjim Skupom razmotrene su granice i vizije unutar ove muzejske struke, i to s osvrtom na proteklih dvadeset godina, ali i pregledom sadašnjih postignuća te pogledom u nadolazeće razdoblje. Bilo je zanimljivo i korisno sagledati koje su granice uspješno pomaknute i prijeđene, a koje još uvijek predstavljaju prepreke u radu, koje su vizije ostvarene, a koje su još uvijek samo to – vizije, poručuju iz Muzeja grada Koprivnice.

Muzej grada Koprivnice predstavio je svoje ideje i metode muzejske edukacije danas, njihov razvoj i evoluciju u proteklih desetak godina te dalo viziju želja i izazova koje namjerava ostvariti i savladati u budućnosti.

zatvori