Utorak, 16. travnja 2024.
Home Aktualno Grad Koprivnica i ove godine organizira božićno darivanje djece

Grad Koprivnica i ove godine organizira božićno darivanje djece

0
Grad Koprivnica i ove godine organizira božićno darivanje djece
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Grad Koprivnica nastavlja tradiciju darivanja djece roditelja slabijeg imovinskog stanja, kao i djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te djeteta smrtno stradalog pirotehničara.

Božićno darivanje djece organiziraju u suradnji s Društvom Naša djeca Koprivnica, a ove godine poklone mogu dobiti djeca rođena od 2003. do 2018. godine i to čija su oba roditelja nezaposlena, poljoprivrednici ili umirovljenici, kao i djece korisnika zajamčene minimalne naknade i smještena u udomiteljskim obiteljima.

Upis djece nezaposlenih roditelja, poljoprivrednika i umirovljenika je počeo i traje do 7. prosinca, a popis potrebne dokumentacije nalazi se na internetskim stranicama Grada.
Djeca korisnika zajamčene minimalne naknade i smještena u udomiteljskim obiteljima bit će pak pozvana temeljem popisa kojeg je Gradskoj upravi poslao Centar za socijalnu skrb.
Prošle godine božićne poklone Grada Koprivnice dobilo je 337 djece, a iz Gradske uprave sličan odaziv očekuju i ovih blagdana.

Svako dijete dobit će poklon u vrijednosti 250 kuna pa je Grad Koprivnica za tu namjenu osigurao sto tisuća kuna. Podjela poklona bit će 22. prosinca u dvorani Doma mladih.

Grad Koprivnica svakog Božića daruje i djecu smrtno stradalih hrvatskih
branitelja iz Domovinskog rata te dijete smrtno stradalog pirotehničara koji su redovni studenti i učenici. Radi se o šestero djece koja će dobiti po 500 kuna.

zatvori