Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Željko Mavrović i Mario Preskar posjetili Koprivnicu

Proslavljeni hrvatski boksači Željko Mavrović i Mario Preskar danas su posjetili Koprivnicu.

Prijem za njih te glavnog tajnika Hrvatskog boksačkog saveza Marka Marovića, trenera Boksačkog kluba David i člana Izvršnog odbora HBS-a Dražena Kuhara organiziran je i u gradskoj upravi gdje su ih dočekali predstavnici gradske i županijske vlasi na čelu s koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i zamjenikom koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

Izvor: koprivnica.hr

– Ono što moram reći s aspekta boksa je da imate stvarno jakog ambasadora boksa u gradu Koprivnici. Dražen Kuhar i njegovi suradnici napravili su puno toga na popularizaciji boksa u ovom gradu. Imali smo nekoliko velikih natjecanja na kojima je i odaziv publike bio dosta velik. Na nama svima je da na tome i dalje ustrajemo kako bi našim mladima dali jedan širi dijapazon sportova s kojima se mogu baviti. S aspekta grada sigurno ćemo vas pratiti i podržavati dalje kao i do sada. U planu su nam izgradnja nekih novih dvorana i rekonstrukcija nekih postojećih dvorana gdje mislim da i boks i ostali borilački sportovi moraju dobiti svoje zaslužno mjesto i još bolju poziciju nego što možda imaju danas – rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podršku akciji dao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić te istaknuo da Županija kroz Zajednicu sportova prati sve sportove pa tako i boks.

Izvor: koprivnica.hr

Hrvatski boksački savez u svrhu promocije boksa i edukacije djece i mladih provodi projekt Škola boksa pa su danas tako stigli i u naš grad. Nakon prijema u gradskoj upravi u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica održana je prezentacija boksa kojoj su prisusvovali brojni mladi Koprivničanci.

– Danas ćemo napraviti jednu prezentaciju boksa u Koprivnici, bit ćemo s mladima, prikazat ćemo neke važnosti boksačkog sporta, a spremni smo i doći ponovno kroz neko vrijeme. Isto tako imamo ideju da okupimo trenere i pomoćnike trenera iz više boksačkih klubova u Hrvatskoj i da pokrenemo zajedno Školu hrvatskog boksa. Vjerujem da mi to možemo uobličiti i posložiti u nešto što će biti prepoznatljivo – rekao je Željko Mavrović na prijemu uoči prezentacije.

zatvori