Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Udruga žena Bakovčice svečano proslavila 40. rođendan i 20 godina Čehanja perja

Udruga žena Bakovčice svečano je večeras proslavila puna četiri desetljeća kontuiranog rada te 20 godina poznatog ‘Čehanja perja’, manifestacije kojom Bakovljanke kroz jedinstven igrokaz čuvaju taj običaj od zaborava.

Treba spomenuti da Bakovljanke djeluju na različitim poljima – sa svojim su slasticama i nadaleko poznatim štrukljima neizostavan dio gradskih i županijskih manifestacija, a ime naše županije, grada i samih Bakovčica prenose na različitim sajmovima u drugim županijama pa i van granica Lijepe naše.

Ponosne su vlasnice Plakete grada Koprivnice i županije Somogy iz Mađarske te brojnih priznanja gradske i županijske turističke zajednice. No, posebno ih veseli to što im se pridružuju i mlađe članice te članice koje nisu iz Bakovčica, a koje uvijek rado primaju u svoju Udrugu.

Udruga je osnovana 23. travnja 1978. godine kao Aktiv žena Bakovčica s ciljem okupljanja žena radi poboljšanja društvenog života i položaja žena u tadašnjem selu Bakovčice. U proteklih 20 godina Udruga je znatno proširila svoje djelovanje, aktivnosti u mjestu, gradu, županiji, ali i znatno izvan tih okvira pa i same Hrvatske.

Članice aktivno sudjeluju u društvenom životu Bakovčica organiziranjem raznih izložbi, održavanjem okoliša i unutrašnjosti Društvenoga doma, organiziranjem predavanja o zdravlju, organiziranjem druženja s drugim udrugama i društvima žena, ali i surađuju sa svim organizacijama u Bakovčicama, a naročito s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom. Sudjelovanjem na raznim humanitarnim akcijama članice Udruge pokazale su veliko srce i spremnost pomaganja potrebitima.

 

Kulturno-umjetnicki program kojim Udruga zena Bakovcice slavi 40 godina djelovanja. Nastup KUD-a Rudar:

Objavljuje Drava.info u Subota, 24. studenoga 2018.

 

Udruga zena Bakovcice priredila je vatromet povodom proslave 40 godina djelovanja.

Objavljuje Drava.info u Subota, 24. studenoga 2018.

 

 

40.g. Udruge zena Bakovcice

Objavljuje Drava.info u Subota, 24. studenoga 2018.

 

zatvori