Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen 662. rođendan Koprivnice

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je u dvorani Doma mladih obilježen Dan grada Koprivnice.

Na 662. rođendan Koprivnice stigli su brojni lokalni i nacionalni političari, gospodarstvenici, predstavnici gradskih udruga i javnog gradskog života, kao i saborski zastupnici Davor Bernardić, Anka Mrak Taritaš, Siniša Hajdaš Dončić, Branko Hrg i Damir Felak.

>> FOTO Pogledajte tko je došao na svečanu proslavu Dana grada Koprivnice

Pred svima njima gradonačelnik Mišel Jakšić s ponosom je istaknuo neke od najvećih projekata započetih i realiziranih u prethodnoj godini.

– Iza nas ostaje godina koja je bila isprepletena izazovima kao niti jedna u posljednjih desetak godina. Radili smo velike i ponekad teške promjene unutar sustava grada, suočavali smo se s brojnim reformama na nivou cijele zemlje, a kako to već biva, nisu nam baš sve išle na ruku. No, nema prostora i vremena za žalopojke; Koprivnica nikad nije bila takva, već smo uvijek i isključivo tražili da se poštuju naši rezultati i trud naših građana. Ono što sad moram reći jest da sve promjene koje smo radili, koliko god popularne ili nepopularne bile, nismo radili s figama u džepovima nego s jedinim i isključivim ciljem i velikom voljom da još snažnije ubrzamo rad koprivničkog motora, motora koji pokreće cijelu Podravinu i Prigorje. To dugujemo svima onima koji su stvarali i stvaraju ovaj grad – rekao je između ostalog koprivnički gradonačelnik.

Snimio Marko Posavec.

Brojnim uzvanicima obratili su se predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović te koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Ne moram skrivati da imamo određene različitosti u razmišljanjima, ali nitko od nas nema pravo naša neslaganja staviti ispred interesa ljudi koji su nas zadužili da u njihovo ime brinemo o njihovom svakodnevnom životu. Upravo stoga razmišljam da su županija i njezino sjedište – Koprivnica izrazito upućeni jedni na druge. Osim što nam je tu sjedište Županije tu su i sjedišta naših institucija i ustanova. Želim da i dalje Koprivnica bude partner Županiji i obratno jer Koprivnica, Podravka prije svega, je lokomotiva razvoja ovog prostora – riječi su koje je župan Koren uputio s govornice.

Po tradiciji, bila je to prilika i za dodjelu nagrada i priznanja onima koji su doprinijeli razvoju i razvitku grada. Tako je ove godine počasnim građaninom proglašen akademski slikar Zlatko Kauzlarić Atač.

Medalje Grada Koprivnice s 10 tisuća kuna dobili su zlatni darivatelji krvi Zvonimir Šašek, Ivan Peti, Marijan Šaško, Ilija Bilić, Kruno Botko, Marijan Špoljarić, Miroslav Madunić i Vlado Varga.

Snimio Marko Posavec.

Medalje su dobili i profesor Ivan Ferenčak za doprinos razvoju gospodarstva i društvenog života grada, potom liječnica Dragica Polančec Fodor za doprinos promicanju zdravstva te Ljuban Milikšić za zasluge u promicanju kulture i kulturnih programa u gradu Koprivnici. Koprivnička liječnica svojih je 10 tisuća kuna donirala koprivničkoj Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”.

Plakete Grada Koprivnice dobili su KUD Srce, za sveukupni doprinos očuvanju i prezentaciji tradicijske kulture potom Miroslav Tremski, vlasnik Elektroinstalaterskog obrta TM ELEKTROINSTALACIJE za izuzetna postignuća u gospodarstvu te Dječji vrtić “Smiješak” za sveukupni doprinos i razvoj predškolskog odgoja u Gradu Koprivnici.

Snimio Marko Posavec.

Himnu Republike Hrvatske izveli su Tomislav Novosel i Tihomir Hojsak, a svečanu sjednicu Gradskog vijeća svojim je nastupom uveličala i poznata hrvatska pjevačica, rodom Koprivničanka Vanna.  Vrhunac svečane sjednice koprivničkog Gradskog vijeća zasigurno je bio video nove izvedbe himne grada Koprivnice koju su otpjevali brojni koprivnički glazbenici. Cijela dvorana pratila ju je gromoglasnim pljeskom.

Vanna pjeva Koprivnici za rođendan ❤

Posted by Drava.info on Monday, November 5, 2018

 

Govor gradonačelnika Koprivnice povodom Dana grada

Posted by Drava.info on Monday, November 5, 2018

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Koprivnice.

Posted by Drava.info on Monday, November 5, 2018

 

zatvori