Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Održan godišnji koncert Lige protiv raka – u Domu mladih oduševili virovski glazbenici

Godišnji humanitarni koncert Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije više je nego uspio. Rekao je to Dravi.info predsjednik Lige dr. Željko Odobašić nakon koncerta kojega je u koprivničkom Domu mladih održao Puhački orkestar DVD-a Virje.

Posjetitelji su kupnjom ulaznica i dobrovoljnim prilozima sinoć donirali Ligi 5.500 kuna. Taj je novac namijenjen uglavnom preventivnim programima koje provodi Liga.

Vrijedno je spomenuti da su glazbenici pod dirigentskom palicom prof. Josipa Pankarića izveli probrani program. Pokazali su kako u izvedbi Puhačkog orkestra zvuče evergreeni, ali i suvremena (filmska) glazba, poput Sinatrine orkestralne glazbe, Aladdina ili glazbe filmskih superheroja koju je izveo mladi orkestar – učenici Područnog odjela u Virju, Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” iz Koprivnice.

Virovci su se koprivničkoj publici pohvalili i solistima Anom i Josipom Kapitanić koji su otpjevali Ljubavnu pjesmu iz Gubec bega i Runjićevu ‘Vjeruj u Ljubav’, dok je Ana još sama otpjevala ‘Over the Rainbow’ i na kraju koncerta ‘Neka cijeli ovaj svijet’ iz mjuzikla Jalta, Jalta.

Oduševljena koprivnička publika glazbenicima je zahvalila gromkim pljeskom, a ovi su na bis još jedom odsvirali ‘In the Mood’. U orkestru sviraju glazbenici iz Virja, ali i iz Novigrada, Molvi i Koprivnice.

Pozornica je bila ukrašena aranžmanima s cvijećem od krep papira, a Virovke su izradile i ružice za posjetitelje. Aktivistice Lige počastile su i kolačima.

 

Ljubavnom pjesmom iz Gubec bega protiv raka

Objavljuje Drava.info u Petak, 23. studenoga 2018.

 

Godišnji koncert Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije u koprivničkom Domu mladih

Objavljuje Drava.info u Petak, 23. studenoga 2018.

 

zatvori