Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Učenici i branitelji iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovali na komemoraciji na Trokutu

Na spomen obilježju Trokut, u ponedjeljak 29. listopada održana je komemoracija u čast 314 poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na zapadnoslavonskom ratištu

Komemoracija se održava svake godine na dan početka operacije “Orkan 91”, u kojoj je za slobodu Domovine svoj život položilo i 23 branitelja iz naše županije. Na ovogodišnjoj komemoraciji uz obitelji poginulih bili su i branitelji iz cijele Koprivničko-križevačke županije, te učenici i nastavnica Osnovne škole “Đuro Ester” Koprivnica.

Brojna izaslanstva županija i gradova pozdravio je gradonačelnik Novske Marin Piletić, a uime županija čije su se postrojbe borile u Zapadnoj Slavoniji, govorila je zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan, te Tomo Medved, pripadnik legendarnih Tigrova, ministar branitelja i izaslanik predsjednika Vlade RH. Za poginule branitelje služena je sveta misa.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije pred spomen obilježjem je položilo vijenac i zapalilo svijeće, prisjetivši se poginulih branitelja.

Na povratku u Koprivnicu, sudionici komemoracije obišli su mjesta pogibije branitelja Darka Ozmeca, Milorada Lebana, Damira Jakupića i Steve Kovača. Tamo su im preživjeli suborci na licu mjesta evocirali tragične trenutke stradanja, poželjevši da se takvo što više nikad ne ponovi.

Tekst: Mirko Lukavski.

zatvori