Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Prvi samostalni doktorski studij otvoren na Sveučilištu Sjever

Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij “Mediji i komunikacija” otvoren je u petak na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Riječ je o prvom samostalnom doktorskom interdisciplinarnom studiju Sveučilišta Sjever koji će se izvoditi u Koprivnici.

– Pokretanjem poslijediplomske razine studiranja iz informacijsko-komunikacijskih područja znanosti s jedne strane zatvaramo vertikalni slijed studijskih programa iz navedenog područja, a s druge strane stvaramo temelje za obrazovanje znanstvenog kadra koji će svojim istraživačkim djelovanjem pridonijeti unošenju kvalitativnih promjena u javni, privatni te znanstveni sektor – rekla je okupljenima prorektorica Odsjeka Mediji i komunikacija Iva Rosanda Žigo.

Svečanosti su uz prvu generaciju doktoranada nazočili brojni uzvanici i studenti kojima se ispred domaćina obratio rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, a lijepe riječi i čestitke Sveučilištu Sjever uputili su i prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever Anica Hunjet, predsjednik Sveučilišnog savjeta Roko Andričević, dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

U isto vrijeme na Sveučilištu Sjever otvoren je i znanstveni simpozij “Znanstveni susreti na Sjeveru” s temom “Konvergencija kulture: mediji kao kulturni sustavi”.

zatvori