Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Brojni virovski veterani i dragovoljci prisustvovali svečanoj posveti barjaka

U Virju je u nedjelju, 4. studenog, održana posveta barjaka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranka Općine Virje.

Brojni okupljeni članovi ogranka Virje, izaslanstva ostalih ogranaka županijske Podružnice uz goste iz ostalih braniteljskih udruga i predstavnike iz virovskih udruga, nakon okupljanja u Društvenom domu nazočili su svečanoj primopredaji zastave ogranka.

Na vrlo svečan način, pred postrojem svih nazočnih, načelnik Općine Virje Mirko Perok uručio je zastavu ogranka, predsjedniku UDVDR ogranak Općine Virje Mladenu Šironji. Nakon toga izaslanstvo UDVDR ogranka Općine Virje položilo je vijenac na mjesnom groblju ispred križa u znak zahvalnosti i sjećanja na poginule branitelje iz Domovinskog rata. Formirana je svečana povorke s barjakom ogranka na čelu kolone i uz pratnju limene glazbe krenulo se u crkvu Svetog Martina na svetu misu s posvetom barjaka UDVDR ogranka Općine Virje.

U prepunoj virovskoj crkvi Sv. Martina, misu i posvećenje barjaka ogranka vodio je župnik, velečasni Marijan Kovačić. Nakon mise i nadahnjujućih poruka vlč. Marijana Kovačića u povorci, predvođeni posvećenom barjakom ogranka Virje krenulo se u Društveni dom na zajednički objed.

U Domu se obratio brojnim okupljenim braniteljima i gostima, domaćin, načelnik Općine Virje Mirko Perok, zaželjevši uspješan rad veteranima Općine Virje kao i dobrodošlicu svim gostima koji su uveličali ovaj veliki dan za branitelje Virja. Načelnik je istaknuo da će udruga imati kao i do sada punu potporu Općine u provođenju osmišljenih i kvalitetnih veteranskih aktivnosti.

Ispred Koprivničko-križevačke županije skup je pozdravio Siniša Pavlović, predsjednik Odbora za branitelje Koprivničko-križevačke županije i predsjednik županijske Podružnice UDVDR, istaknuvši kako je cijela organizacija i sam događaj odrađen na najvišoj razini i da tako kvalitetno treba s planiranim aktivnostima ogranka nastaviti i dalje. Ispred Ministarstva hrvatskih branitelja obratila se i pozdravila skup voditeljica Područne jedinice Koprivnica Tatjana Mihaldinec.

Ljubazni domaćini organizirali su nakon obraćanja uzvanika objed i prigodno druženje okupljenih veterana i gostiju.

Tekst: UDVDR RH – Podružnica Koprivničko-križevačke županije.

zatvori