Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Policija uhvatila dvojicu muškaraca zbog droge, a kod jednoga su pronašli i oružje

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca s križevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je 34-godišnjak tijekom ove godine u dvorištu obiteljske kuće uzgajao konoplju te proizvodio marihuanu s namjerom prodaje. Osim toga, nedozvoljeno je posjedovao automatsku pušku, streljivo, plinski pištolj i zračnu pušku. Policija mu je zaplijenila 866,17 grama marihuane te oružje, streljivo i novac.

Također, sumnja se da je 20-godišnjak nedozvoljeno posjedovao marihuanu i prodavao je drugim osobama na križevačkom području. Oduzeto mu je 205 grama marihuane, digitalna vaga i novac.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Obojica su prijavljeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a 34-godišnjak dodatno i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

zatvori