Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Održan 8. Martinjski kup Dušana Koščića

U subotu, 3. studenoga 2018. godine, u sklopu Martinjskih dana Općine Virje Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje organiziralo je tradicionalni 8. Martinjski kup Dušana Koščića, natjecanje u brzom spajanju usisnog voda kao spomen na dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Virje Dušana Koščića.

Natjecanje se održalo u Školsko-sportskoj dvorani u Virju pod pokroviteljstvom Općine Virje, Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, tvrtke Vatropromet i tvrtke M.K.M. Trgo-mont doo Zagreb te privatnih obrtnika iz Virja.

Otvaranju natjecanja nazočili su predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica ureda župana Melita Ivančić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Virje Božo Kicivoj, obitelj Koščić, referent za poslove zaštite i spašavanja Koprivničko-križevačke županije Krešimir Škvorc, kontrolor natjecanja ispred Hrvatske vatrogasne zajednice Mladen Kanižaj, predsjednik komisije za natjecanja Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Antun Petric i predstavnik tvrtke Vatropromet Split Ante Milišić.

Nakon uvodne riječi predsjednika DVD-a Virje Dragutina Hatadija, himne su izveli članovi limene glazbe DVD-a Virje, odana je počast svim poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima i vatrogascima te je ispraćena svečana delegacija koja je odnijela i položila vijenac na grob Dušana Koščića.

Uslijedili su pozdravni govori, te su se tako nazočnima obratili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik Hrvatske Vatrogasne zajednice Ante Sanader i načelnik Općine Virje Mirko Perok. Natjecanje je svečano otvorio Zvonimir Koščić, unuk pokojnog Dušana Koščića.

Na natjecanju su ukupno sudjelovale 54 ekipe. Ove se godine i po drugi put organiziralo natjecanje mladeži u spajanju usisnog voda promjera 75 mm.

U kategoriji muške mladeži ostvareni su sljedeći plasmani:
1. DVD Ostrna
2. DVD Kozarevac i DVD Virje
3. DVD Turnašica

U kategoriji ženske mladeži ostvareni su sljedeći plasmani:
1. DVD Đakovo
2. DVD Kozarevac
3. DVD Gornje Bazje

U muškoj A kategoriji ostvareni su sljedeći plasmani:
1. DVD Andrilovec
2. DVD Bešlinec
3. DVD Kašina

U ženskoj A kategoriji ostvareni su sljedeći plasmani:
1. DVD Kašina
2. DVD Virje
3. DVD Nova Gradiška

U kategoriji muških B ostvareni su sljedeći plasmani:
1. DVD Strmec Bukevski
2. DVD Ribnica
3. DVD Daruvar

U kategoriji žena B ostvareni su sljedeći plasmani:
1. DVD Bedekovčina
2. DVD Leskovec
3. DVD Virovitica

U kategoriji JVP B ostvareni su sljedeći plasmani:
1. JVP Šibenik
2. JVP Đurđevac

Nakon regularnog dijela natjecanja održan je superkup u muškoj kategoriji s najboljih osam vremena te ženski superkup s najboljih osam ženskih vremena.

Ostvareni rezultati u super kupu su sljedeći kod muških:
1. DVD Andrilovec
2. DVD Bešlinec
3. DVD Kašina

Kod žena:
1. DVD Kašina
2. DVD Bedekovčina
3. DVD Virje

Prvoplasirane ekipe super kupa osvojile su novčanu nagradu u iznosu od 700,00 kuna.
Za ukupnog pobjednika natjecanja s najboljim vremenom natjecanja proglašen je DVD Andrilovec, koji je drugu godinu za redom osvojio veliki prijelazni pehar.
Pehar im je predao Dražen Koščić sin pokojnog Dušana Koščića, koji je svečano i zatvorio natjecanje.

U sklopu natjecanja organizirano je i natjecanje u vezanje usisnog voda gdje su snage odmjerili muški i ženski natjecatelji. U ženskoj kategoriji statuu i novčanu nagradu osvojila Martina Peharec iz DVD-a Zaprešić, a u muškoj kategoriji statuu i novčanu nagradu osvojio je Kristijan Karas.

Tekst i foto: Izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović.

zatvori