Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: Noć kazališta sinoć u Koprivnici spojila umjetnost i humanost

Koprivnica je na najbolji mogući način obilježila Noć kazališta, objavila je Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice na svom fejsbuk profilu.

Dvorana koprivničkog Doma mladih bila je ispunjena do posljednjeg mjesta tijekom sinoćnjeg humanitarnog programa „Zajedno za Latice“ – građani su kupnjom ulaznica za kazališnu predstavu „Ispod površine“ donirali =9.130,00 kn. Novac je namijenjen za rad udruge, a najveći projekt trenutno je uređenje prostora kojega su dobili u koprivničkom Kampusu.

Dramski studio Ludens teatar, skupina Kaotis teatralis, izvela je za „Latice“ svoju predstavu „Ispod površine“. Ta je predstava proglašena najboljom amaterskom predstavom na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, dok je na 61. međunarodnom Festivalu festivala u Trebinju osvojila Zlatnu masku za kolektivnu igru.

Latice su nakon sinoćnje predstave zahvalile Udruzi volontera Podravke – Puls, svim građanima koji su se odazvali sinoćnoj ali i ostalim akcijama za pomoć, te sponzorima i prijateljima poput Ludens teatra, Grada Koprivnice i koprivničkog Komunalca, Superprint Digitalne Tiskare i Radio Drave.

zatvori