Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO: LIGA PRVAKINJA Podravkašice poražene od Thüringera

Rukometašice Podravka Vegete danas su odigrale susret petog kola grupne faze EHF Lige prvakinja protiv njemačkog Thüringera.

Naše su cure sjajno ušle u utakmicu i pogocima Ikhneve i Holešove napravile seriju od 3:0. Međutim, brza igra Thüringera ubrzo im je dala povratak u utakmicu.

U 10. minuti susreta Podravka je vodila s 5:4, ali vidljivo je da napad ne funkcionira dobro. Osim individualne kvalitete Čigirinove, nema pravog šuta prema golu.

Sredinom prvog poluvremena Podravka je u potpunosti stala, a igračice Thüringera sjajnim su šutevima izvana zabijale gol za golom i preokrenule susret.

Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, Thüringer je imao tri gola prednosti, a u posljednjoj sekundi zabile su za 14:10. S tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

U nastavku susreta Podravke je krenula dobro, ali nema konkretnosti u napadu i Thüringer se ubrzo odvojio na sedam golova razlike.

Podravku je u tim trenucima spašavala sjajna vratarka Ećimović koja je nanizala nekoliko sjajnih obrana, dok se u napadu iskazala večeras sjajna Čigirinova, a tri pogotka postigla je i Selena Milošević.

Međutim, u posljednjih 15 minuta igre Thüringer je pokazao svu svoju kvalitetu. Nemilosrdno su kažnjavale svaku pogrešku i propust u danas očajnoj obrani Podravke.

Četiri minute prije kraja susreta, Thüringer je zabio pogodak za nedostižnih 29:22.

Do kraja susreta Thüringer je postigao još dva pogotka i slavio s konačnih 31:23. Potpuno zaslužena pobjeda gostujućih igračica, Podravka je jednostavno previše oscilirala u igri.

EHF Liga prvakinja – 5. kolo
RK Podravka Vegeta – Thuringer HC 23:31

zatvori