Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivnički Ivanec uskoro će dobiti prvu ulicu koja u cijelosti ima nogostup, a u pripremi su i novi projekti

Općina Koprivnički Ivanec je 27. srpnja 2018. godine potpisala ugovore sa tvrtkom ‘Koming d.o.o.’ iz Koprivnice za izvođenje radova te sa tvrtkom ‘Petgrad d.o.o.’ iz Koprivnice za nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji nogostupa na sjevernom dijelu Koprivničke ulice u Koprivničkom Ivancu, a kratko nakon toga započeli su i radovi.

Ukupna duljina nogostupa je 1.300 metara, a proteže se od crkve sv. Ivana Krstitelja u Koprivničkom Ivancu pa do kraja Koprivničke ulice, prema sjeveru. Konačni rok za dovršetak radova je 19. prosinca 2018. godine.

Radovi se financiraju sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u okviru programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine o provedbi mjere 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima”, podmjere 7.2. “Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije” – provedba tipa operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”. Ukupna vrijednost projekta je cca 1.920.000,00 kuna, od čega se 97% financira sredstvima Europske unije, a svega 3% vlastitim sredstvima.

– Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, bez ikakvih odstupanja ili problema, i očekujemo dovršetak radova u ugovorenom roku – poručili su iz Općine Koprivnički Ivanec.

Foto: Općina Koprivnički Ivanec.

Izgradnjom nogostupa na sjevernom dijelu Koprivničke ulice u Koprivničkom Ivancu dovršit će se izgradnja nogostupa u cijeloj Koprivničkoj ulici i to će biti prva ulica u naselju na kojoj će u cijelosti biti izgrađen nogostup. Nogostup na južnom dijelu Koprivničke ulice rađen je u tri faze, a treća faza dovršena je 2017. godine.

Osim projekta izgradnje nogostupa u Koprivničkoj ulici, Općina ima gotove projekte i ishođene Građevinske dozvole za izgradnju nogostupa i u ostalim ulicama u naselju Koprivnički Ivanec, u ulici Matije Gupca, Braće Radić, te u Vinogradskoj ulici za koju ima čak dva projekta nogostupa. Jedan se odnosi na cijelu Vinogradsku ulicu od Crkve sv. Ivana Krstitelja pa do granice s naseljem Goričko, ali i kroz naselje Goričko, do granice s naseljem Kunovec. – Spomenuti projekt je financijski poprilično zahtjevan jer on osim izgradnje nogostupa uključuje i izgradnju javne rasvjete u dijelu gdje je nema, na potezu između naselja Koprivnički Ivanec i naselja Goričko. Sukladno tome, spomenuti projekt nam je svakako prvi idući na redu u smislu kandidiranja za dobivanje sredstava fondova Europske unije i same izgradnje. Drugi projekt izgradnje nogostupa u Vinogradskoj ulici odnosi se na odvojak u Vinogradskoj ulici, on nije toliko financijski zahtjevan jer se radi o relativno kratkoj trasi, a doći će na red za izgradnju nakon izgradnje nogostupa na glavnom dijelu ulice – kažu iz ivanečke općine.

Osim izgradnje nogostupa u naselju Koprivnički Ivanec, Općina ima u planu i izradu nove dokumentacije za izgradnju nogostupa po svim ulicama u naselju Kunovec, pa i u ostalim općinskim naseljima.

zatvori