Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO I naši su Podravci bodrili hrvatsku reprezentaciju do velike pobjede nad Španjolskom

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je na prepunom Maksimirskom stadionu pobijedila reprezentaciju Španjolske u sklopu trećeg kola novooformljene Lige nacija.

Prije same utakmice, naši proslavljeni reprezentativci Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić te Danijel Subašić i službeno su se oprostili od Hrvatske nogometne reprezentacije. Predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio im je dres s otisnutim brojem odigranih utakmica za reprezentaciju.

Hrvatska je od početka susreta jurišala prema golu Španjolaca, ali prvo poluvrijeme je završilo s 0:0.

U 54. minuti nastavka, Andrej Kramarić iskoristio je pogrešku u obrani ‘Furije’ i matirao gostujućeg vratara De Geu za 1:0. Međutim, samo dvije minute kasnije, Španjolci su odigrali svoju poznatu ‘tika-taku’ i Ceballos je zabio za 1:1. Nakon tog pogotka Hrvatska se nije predala i u 69. minuti stigli smo do novog vodstva. Luka Modrić sjajno je ubacio na drugu vratnicu gdje neometani Tin Jedvaj postiže pogodak za 2:1 i ludnicu na tribinama. U 78. minuti utakmice, Šime Vrsaljko neoprezno je dirao loptu rukom u svojem šesnaestercu, a iskusni Sergio Ramos lako je s bijele točke matirao Lovru Kalinića.

Hrvatska je i dalje tražila pogodak, vidjelo se koliko naši nogometaši žele pobjedu koja bi ih ostavila u igri za final four Lige nacija. Duboko u sudačkoj nadoknadi, Brekalo je sjajno pucao prema De Gei koji odbija loptu na noge Tina Jedvaja. Mladi stoper nije imao težak zadatak i postiže svoj drugi pogodak na utakmici i izaziva opću ludnicu na maksimirskim tribinama. Hrvatska je u nevjerojatnoj drami pobijedila Španjolsku s 3:2 i tako si osigurala mjesto nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, a ako u nedjelju pobijedimo Englesku na Wembleyju, plasirat ćemo se u Final Four Lige nacija.

Bili ste na utakmici? Pošaljite nam fotografije da vas dodamo u galeriju. Možete to učiniti na [email protected] ili u Facebook inbox.

zatvori