Utorak, 23. travnja 2024.
Home Aktualno SVJETSKO PRVENSTVO BESKUĆNIKA Edin Tuzlić nastupio je u Meksiku, pročitajte njegove dojmove

SVJETSKO PRVENSTVO BESKUĆNIKA Edin Tuzlić nastupio je u Meksiku, pročitajte njegove dojmove

0
SVJETSKO PRVENSTVO BESKUĆNIKA Edin Tuzlić nastupio je u Meksiku, pročitajte njegove dojmove
Edin Tuzlić na Svjetskom prvenstvu beskućnika u nogometu // Ustupio Edin Tuzlić
Šesnaesto po redu Svjetsko prvenstvo za beskućnike u malom nogometu ove je godine održano u Mexico Cityju, glavnom gradu Meksika, od 11. do 21. studenog.

Hrvatska reprezentacija našla se među 47 momčadi koje su odabrane za ovogodišnje natjecanje, a Hrvatima je ovo bio četvrti nastup na prvenstvu.

Među deset članova Hrvatske reprezentacije ove godine bio je i Edin Tuzlić, 28-godišnjak iz Pule koji već više od pola godine boravi u Koprivnici.

– U reprezentaciju sam stigao na nagovor prijatelja iz Zagreba. Prvo sam pomislio – kako ću igrati na Svjetskom prvenstvu beskućnika, a sam nisam beskućnik, međutim ubrzo su mi objasnili da to nije uvjet za nastupanje. Jedino pravilo koje se poštuje je to da igrač ne može nastupiti na dva uzastopna natjecanja, pa sam ja imao uvjete da budem dio hrvatske reprezentacije u Meksiku – rekao je Tuzlić Dravi.info.

Ustupio Edin Tuzlić

Hrvatska se na prvenstvu našla u grupi F s Indonezijom, Danskom, Poljskom i Francuskom. Hrvatski predstavnici uspjeli su u teškim uvjetima pobijediti Francuze, a u ostalim utakmicama upisali su poraz.

– Iznenadilo me što su tereni izuzetno dobri, ali klima je jako nezgodna. Većinu utakmica igrali smo po velikoj vrućini, ali onda nam se na jednoj utakmici otvorilo nebo, takav pljusak nisam nikad doživio. Što se tiče samog smještaja, mogu reći da smo imali sve pogodnosti. Grad je prekrasan za razgledavanje, a hrana je bila izuzetno zanimljiva, ali i pikantna – rekao je Tuzlić.

Ustupio Edin Tuzlić

Nakon što je Hrvatska ispala iz grupe F, odigrali su još nekoliko utakmica doigravanja za konačne pozicije. Na kraju su završili na 31. mjestu, a Tuzlić se može pohvaliti kako je na prvenstvu zabio tri pogotka: dva Engleskoj i jedan reprezentaciji Južne Koreje.

– Htio bih zahvaliti upravi i treneru NK Zagorca zbog toga što su mi dozvolili da nekoliko kola prije kraja polusezone odem u Meksiko koji će mi ostati u sjajnom i nezaboravnom sjećanju. Iako rezultatski nisam zadovoljan, mogu reći da je bilo lijepo biti dijelom takvog jednog projekta, a to se može iskusiti samo jednom u životu – zaključio je Tuzlić.

Tuzlić trenutno nastupa u redovima trećeligaša Zagorca iz Koprivnice, a okušao se i u Tomislavu iz Drnja, Panoniji iz Peteranca i Podravcu iz Torčeca.

zatvori