Petak, 29. ožujka 2024.

DRAVA OSVOJILA JESENSKI NASLOV Kapetan Alen Dergez: Odradili smo sjajnu polusezonu, a na proljeće se namjeravamo dodatno pojačati

Nogometaši Drave iz Podravskih Sesveta na zaista su impresivan način osvojili naslov jesenskog prvaka Treće županijske nogometne lige.

Kolo prije kraja polusezone, Drava ima šest bodova prednosti iza drugoplasirane Sabarije. U 12 kola ostvarili su deset pobjeda i zabili čak 55 golova. Uz to što su najefikasnija momčad Treće ŽNL, nogometaši Drave imaju i najbolju obranu koja je primila tek deset pogodaka.

– Naslov jesenskog prvaka osvojili smo na zaista impresivan način. Međutim, nadali smo se da naslov možemo osvojiti bez ijednog poraza, no ipak smo ostvarili jedan poraz i remi u gostima. To je rezultat sve manjeg treniranja kako odmiče polusezona i gostujući tereni na kojima teško možemo odigrati “našu” igru. Vjerujem da do kraja sezone možemo još više poboljšati našu igru te u konačnici osvojiti naslov prvaka – rekao je kapetan Drave Alen Dergez.

Iako su napravili dosta dobar bodovni kapital za proljetni dio sezone, iz kluba poručuju kako pripremaju nova pojačanja koja će dodatno osnažiti postojeći kadar.

– U zimskoj stanci namjeravamo dovesti par igrača kako bi stvorili još kvalitetniju momčad. To prepuštamo Upravi da odradi, a kako su na početku sezone odradili sjajan posao dovođenjem kvalitetnih pojačanja, vjerujemo da će i ovaj put to kvalitetno odraditi – poručio je Dergez.

Glavni cilj je jasan – žele osvojiti naslov prvaka i od iduće sezone biti član drugoligaškog društva.

– Zbog želje za plasmanom u viši rang naslov jesenskog prvaka nam nema velikog značaja. Glavni cilj nam je osvojiti pehar na kraju sezone, a onda ćemo napraviti veliku feštu s našim vjernim navijačima – zaključio je Dergez.

U posljednjem jesenskom kolu gostuju kod Graničara iz Novog Virja, a ne sumnjamo da će i tamo osvojiti tri boda.

zatvori