Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Djelatnicima Tratinčice porasle plaće, od Nove godine veliki popust za drugo dijete iz obitelji

Sindikalna povjerenica Sandra Oreški i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić potpisali su danas novi kolektivni ugovor za zaposlene u Dječjem vrtiću Tratinčica. Kao što je i najavljeno, ovim kolektivnim ugovorom definirano je povećanje plaća – u prosjeku 630 kuna za 127 djelatnika vrtića Tratinčica, za što je u gradskom proračunu osigurano dodatnih milijun kuna.

Sindikalna povjerenica Sandra Oreški ovu povišicu smatra priznanjem za struku te za sav trud, rad i entuzijazam koje djelatnici vrtića svakodnevno ugrađuju u svoj rad s djecom. A upravo je ulaganje u djecu ujedno i ulaganje u budućnost, poručila je Oreški te istakla:

– Moram reći da smo mi prije svega zadovoljni ovim što smo postigli. Tijekom ovih pregovora razvila se dvosmjerna komunikacija između nas i Grada. Smatram da smo na ovaj način postavili temelje za daljnje pomake u budućnosti, no trenutno smo prezadovoljni ovim što smo sada postigli. Ugovor vrijedi do daljnjega i mislim da svi moramo biti realni i pratiti događanja u gradu, pa kad se pokaže da postoje uvjeti da tražimo nove benefite i povećanja, krenut ćemo tim tragom.

Snimila Sandra Levak-Miklošić.

Zadovoljan postignutim dogovorom, ali i kvalitativnim pomacima u funkcioniranju gradskog vrtića, je gradonačelnik Mišel Jakšić. Kaže da su zaposleni u vrtiću učinili svoje, a sada je na redu Gradska uprava:

– U narednoj godini i godinama očekuju nas novi iskoraci na infrastrukturnom planu. Podosta toga već je napravljeno. Postigle su to naše odgajateljice u suradnji sa stručnim i tehničkim osobljem vrtića Tratinčica. U nekim objektima su izvukli maksimum maksimuma. Sada je karta u rukama Gradske uprave i svih nas koji možemo na to utjecati da u narednih nekoliko godina postignemo veći skok u infrastrukturi našeg dječjeg vrtića jer su to definitivno zaslužili. Ono što trenutno znamo je da kroz EU fondove idu radovi u Loptici u Svilarskoj, ide unutarnja obnova centralnog objekta, a na mjere ruralnog razvoja smo prijavili projekt izgradnje novog vrtića u Starigradu.

Snimila Sandra Levak-Miklošić.

U Gradskoj upravi intenzivno razrađuju projekte kojima će sva djeca u svim objektima imati jednake uvjete vrtićkog smještaja, najavio je gradonačelnik Jakšić te dodao da se dodatni prostori i standard očekuju na Vinici te s izgradnjom nove škole na Podolicama. A izrazio je i ponos pomacima u Tratinčici: uvedeni su novi programi, roditelji više nisu opterećeni obvezom donošenja potrošnog materijala, a od 1. siječnja iduće godine na snagu stupa odluka o benefitima plaćanja:

– Svako drugo dijete iz obitelji više neće plaćati punu cijenu već samo 50%. Dakle, za prvo dijete cijena ostaje kao i sada, za drugo dijete cijena više nije puna već uvodimo 50% popusta, i za treće dijete ostaje kao i do sada – besplatno.

zatvori