Srijeda, 27. ožujka 2024.

DAN NEOVISNIH KINA Koprivničanci danas mogu besplatno pogledati dva filma

Današnji Dan neovisnih kina slavi i koprivničko Kino Velebit.

Tim povodom časti građane besplatnim kino predstavama, najavila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek:

– Danas se u Kinu Velebit, kao i u 22 hrvatska neovisna kina, slavi Dan neovisnih kina. Prije četiri godine osnovana je Hrvatska mreža neovisnih kino prikazivača i tim povodom poklanjamo besplatne projekcije dva legendarna filma. To je Karate Kid, jedan od najlegendarnijih filmova za djecu iz 1984. godine. Danas ga prikazujemo od 18 sati. Od 20 sati prikazujemo Ponoćni ekspres Alana Parkera. To je film koji je dobio Oscara za najbolju glazbu i najbolji scenarij. Ulaz je isto tako besplatan.

Osim što je u trendu prema prikazivanju filmova, koprivničko je kino i u samom vrhu po posjećenosti: na četvrtom je mjestu iza zagrebačkog Kina Europa, Art kina iz Rijeke i osječkog kina. U Pučkom otvorenom učilištu redovno analiziraju brojke pa ih vesele i najnoviji pokazatelji:

– Radimo mjesečne analize i uspoređujemo ih s prošlom godinom. Tako smo u rujnu imali 1044 posjetitelja više nego u rujnu 2017. godine. Film Bohemian Rhapsody u četiri dana je pogledao 701 gledatelj. Zbog velikog zanimanja uzeli smo nove termine pa ćemo ga prikazivati još od 8. do 11. studenoga.

A kao posebnu poslasticu ljubiteljima filma ravnateljica Holek za iduću godinu najavljuje program filmskih edukacija s Karlom Lulić, Koprivničankom koja je filmsku kulturu studirala na Sorbonni. U planu su tri ciklusa neameričkog filma, a nakon gledanja uslijedit će tribine i razgovori pa će Koprivničanci imati prilike naučiti kako se gleda film.

zatvori