Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO Pjesmom i stihovima protiv nasilja nad ženama: To je zlo koje je prisutno od pamtivijeka

FOTO Pjesmom i stihovima protiv nasilja nad ženama: To je zlo koje je prisutno od pamtivijeka

0
FOTO Pjesmom i stihovima protiv nasilja nad ženama: To je zlo koje je prisutno od pamtivijeka
Snimila Nela Carek.
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u našoj županiji ove je godine obilježen uz pjesmu i recitaciju.

Program “Pjesničkom riječju i glazbom STOP NASILJU NAD ŽENAMA” osmislila je i organizirala koprivnička pjesnikinja Ana Jakopanec, a pomoglo joj je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova predvođeno Vericom Rupčić.

Snimila Nela Carek.

Lijepom riječju i glazbom te toplom gestom možda se može lakše doprijeti do onih koji u svakodnevnom životu primjenjuju nasilne metode, smatra predsjednica Povjerenstva Verica Rupčić:

– Prije svega do onih ljudi koji su u različitim životnim situacijama skloni bezrazložno podići ne samo glas već i ruku i puno gore stvari učiniti. Svjedoci smo da takve dugotrajne epizode često puta imaju smrtnu posljedicu. Na nama svima je da poduzmemo sve da to spriječimo. Moramo se truditi i raditi koliko možemo iako se ne možemo zavaravati da ćemo to iskorijeniti; bilo bi dobro, no mislim da smo svi svjesni trenutka u kojem živimo. I ne samo to: to je zlo koje je prisutno od pamtivijeka.

Snimila Nela Carek.

U programu koji je održan na sam Dan borbe protiv nasilja u nedjelju, u Pastoralnom centru na Lenišću nastupili su pjesnici iz Koprivnice, Đurđevca, Zagreba, ali i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova koja je s okupljenima podijelila stihove koje je sama napisala te glazbenici među kojima su bili Marko Košutić i Ivica Suvalj.

Program su podržali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te saborski zastupnik Branko Hrg.

zatvori