Foto: E-motion.
Ženski tamburaški sastav Cure iz CEntra izdao je prvi autorski album pod nazivom “Život je jedan”.

Album je osvojila Ina Medved. Čestitamo! 

Na albumu nalazi se ukupno petnaest pjesama koje su C.I.C.E. uglavnom predstavile na festivalima koji njeguju tamburašku glazbu u Pitomači, Županji, Požegi. Među njima je i pjesma “Jesenje godine”, autora Mirka Šenkovskog Geronima i Ivice Plivelića s kojom su nastupile na ovogodišnjem festivalu Šokačke pisme u Županji.

Foto: E-motion.

Simpatične članice sastava mogu se pohvaliti velikim brojem nastupa svirajući ne samo svoje autorske pjesme, već i one tradicionalne. Važno nam je istaknuti čak četiri nastupa u KD Vatroslav Lisinski ove godine i to na rasprodanim koncertima: Kajkavci u Lisinskom, Rođendan Radija Kaj gdje su uz Kvartet Gubec i Kavalire pripremile cjelovečernji koncert za prepunu dvoranu, zatim Obljetnički koncert Ivice Pepelka “Nek se slavi 50-a” te na Slavljeničkom koncertu povodom 90. rođendana i 75 godina glazbene karijere violinista Hrašćanskih čestitara Andrije Fiolića.

Upravo ljubav prema tradiciji i glazbi njihova kraja spojila ih je u sastav zanimljivog imena, a ideja za osnivanjem benda nastala je 2008. godine, još dok su plesale folklor i to prilikom turneje Kulturno-umjetničkog društva “Koprivnica” u Sarajevu.

Foto: E-motion.

Iako se njihov sastav u ovih deset godina mijenjao, danas C.I.C.E. čine: Ana Mađer na basu, Marina Novogradec na kontri, dok su se Monika Ritoša na bisernici, Ema Trninić i Ana Trninić na bračevima priključile sastavu u protekle četiri godine.

Osim Mirka Šenkovskog i Ivice Plivelića za C.I.C.E. pišu još i Tomislav Tišljar, Danijel Krmić, Marko Tomasović i Ivica Pepelko s kojim su otpjevale vrlo uspješan duet “Procvjetali ljiljani”.

U deset godina postojanja Cure Iz CEntra mogu se pohvaliti i brojnim nagradama, a objava njihovog autorskog prvijenca najljepša je potvrda njihovog rada.