Petak, 26. travnja 2024.

Članovi Mjesnog odbora Taraščice uručili donaciju Podravskom suncu

Članovi koprivničkog Mjesnog odbora Taraščice i ove su se godine odrekli svojih naknada u korist najmlađih i to vrijednom donacijom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Ovom je akcijom ujedno obilježen završetak mandata Vijeća mjesnog odbora izabranog 23. studenog 2014. godine, kojega čine predsjednik Goran Sačer, potpredsjednica Marijana Lokotar, tajnik Željko Pintar te članovi Mladen Godek, Jasenka Smolak, Maja Đurkan, Jadranka Tonklin, Ivan Jukić i Renato Kivač.

Predstavnici MO danas su posjetili Podravsko sunce i uručili donaciju ravnateljici Radmili Popović. Riječ je o suvremenoj asistivnoj tehnologiji koja se smatra saveznikom stručnjaka u podučavanju djece s teškoćama. Uz pomoć uređaja za potpomognutu komunikaciju moguće je savladati govorno-jezične teškoće i lakše se sporazumjeti.

Donacija sadrži projektor, interaktivni zid i pričajući raspored, štipaljke pričalice, sklopkom komunikatora upravljane igračke, ABC maestro pedagoško-rehabilitacijski program za učenje čitanja , pisanja i računanja te BeamZ – interaktivni glazbeni sustav s laserskim zrakama koji i uz najmanji pokret osobe koja ga svira proizvodi najrazličitije zvukove i glazbu.

zatvori