Utorak, 26. ožujka 2024.

ČESTITAMO Kadeti Slaven Belupa osvojili naslov jesenskih prvaka

Kadeti II Slaven Belupa osvojili su naslov jesenskog prvaka svoje lige. Nakon što je isto pošlo za nogama’ pionirima, i njihovi stariji kolege osigurali su prvo mjesto Prve nogometne lige središta Sjever i tako donijeli još jedan odličan rezultat Slavenovoj Školi nogometa.

Pod vodstvom trenera Slavka Mešnjaka u zadnjem su kolu remizirali na gostovanju kod Virovitice rezultatom 1:1 što im je bilo dovoljno da osiguraju prvo mjesto s bodom više od Bjelovara i pet bodova više od Varteksa, objavljeno je na Slavenovim službenim stranicama.

– Svaki dobar rezultat je uvijek drag i igračima i treneru koji su ga ostvarili. Za mene je rezultat važan, iako mi treneri to nekad skrivamo, jer je razvoj djeteta drugačiji uz pobjede nego uz poraze. Valja istaknuti da mi igramo Regionalnu ligu, ali s mlađim godištem. Većina protivnika ima godinu dana starije igrače ili kombinaciju starijeg i mlađeg godišta što ovaj uspjeh čini još posebnijim. Ono što mi je najbitnije je to što vidim napredak u razvoju kod svojih nogometaša koji će iduće godine ići u Prvu kadetsku ligu – izjavio je trener Slavko Mešnjak.

Kadeti su u devet kola upisali sedam pobjeda i dva remija, pritom zabivši 30 pogodaka, a primivši tek dva.

– Svaki trener ima svoj koncept. Ja osobno volim napadačku igru, ali izuzetno cijenim fazu obrane jer se svaki sport na njoj temelji. Da li je to nogomet, košarka, rukomet, vaterpolo ili neki drugi timski sport, uvijek je temelj obrana. Kada ona dođe na odgovarajuću razinu onda ide nadogradnja s obzirom na kvalitetu ekipe i s obzirom na koncept koji toj ekipi odgovara. Kada si iskusniji trener onda je to puno lakše odrediti jer je iza tebe jedan vijek skupljanja iskustava.

I na proljeće će kadeti imati isti cilj – prvo mjesto.

– U drugom dijelu sezone imamo nešto teži raspored, ali ja strašno volim prva mjesta i radit ćemo na način da pokušamo zadržati vrh tablice. S obzirom na to da smo i mi i pioniri prvi na prvenstvenoj ljestvici i da se naši bodovi zbrajaju, bilo bi fantastično da na kraju sezone situacija ostane ista kao i do sada i da izborimo završnicu – zaključio je Mešnjak.

Proljetni dio sezone kadetima starta u ožujku gostovanjem u Ludbregu kod Podravine.

SASTAV KADETA II: Viktor Lovrić, Ivo Mijatović, Luka Harači, Jurica Ovnić, Renato Crnoja, Dominik Arambašić, Šimun Šabijan, Luka Lončar, Alen Bartolić, Filip Palčić, Ronaldo Meszeš, Benedikt Lončar, Dorijan Poldrugač, Dorijan Živko, Ivan Vidaković, Leon Šantek, Fabijan Nikić, Sven Varović. Trener: Slavko Mešnjak.

zatvori