Četvrtak, 25. travnja 2024.

Bivši direktor Piškornice kazneno prijavljen zbog sumnje u nezakonite isplate bonusa i lažnu diplomu

Policija je danas kazneno prijavila bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave, prema priopćenju koje smo upravo primili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, bez navođenja identiteta osumnjičenika.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je 38-godišnjak u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva i predstavnika u skupštinama povezanih trgovačkih društava s područja Koprivničko-križevačke županije povrijedio dužnost zaštite njihovih imovinskih interesa tijekom 2016. i 2017. godine te si nezakonito isplatio 2.416.093,44 kune u bruto iznosu, stoji u policijskom priopćenju.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičenik nabavio lažnu diplomu i potvrdu o položenim ispitima Fakulteta prometnih znanosti, te takve isprave upotrijebio kao prave tijekom 2012. godine prilikom zasnivanja radnog odnosa i upisa akademskog zvanja u radnu knjižicu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćili su iz policije.

zatvori