Petak, 19. travnja 2024.

Besplatno provjerite je li vam vozilo tehnički ispravno, evo kako

Od danas pa do kraja tjedna Policijska uprava koprivničko-križevačka provodi preventivnu akciju ‘Dani tehničke ispravnosti vozila’. Svi vozači motornih vozila u stanicama za tehnički pregled ovoga tjedna mogu besplatno pregledati svoje vozilo, no to se neće računati kao službeni tehnički pregled za produljenje valjanosti registracije vozila.

Riječ je o preventivnoj akciji čiji je cilj pružiti savjetodavnu i tehničku pomoć stručnog osoblja stanice kako bi uklonili eventualne nedostatke na svojim vozilima, čime bi se u konačnici smanjio broj tehnički neispravnih vozila na prometnicama. Ispravno vozilo, naime, jedan je od preduvjeta za sigurno sudjelovanje u prometu, osobito u zimskim uvjetima koji nam predstoje. Besplatne preventivne preglede građani mogu obaviti u svim stanicama za tehnički pregled u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, ali i u bilo kojoj drugoj stanici u Hrvatskoj ako se za vrijeme akcije ne nalaze u Podravini i Prigorju.

Također, policijski službenici će tijekom provođenja akcije u nadzoru prometa građanima dijeliti brošuru o Danima tehničke ispravnosti vozila.

zatvori