Petak, 26. travnja 2024.

Županija nastavlja ulaganja u energetske obnove podravsko-prigorskih škola

U sjedištu Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici danas su potpisani ugovori o javnoj nabavi usluge izrade glavnih projekata za energetsku obnovu zgrada škola u Novigradu Podravskom, Ferdinandovcu, Đelekovcu i Velikom Pogancu te poslovne zgrade Županije na Florijanskom trgu.

Vrijednost ugovora je 380 tisuća kuna, a prilikom potpisivanja ugovora s izvršiteljem župan Darko Koren istaknuo je da je Županija unazad nekoliko godina prepoznala važnost ulaganja u energetsku učinkovitosti:

– Još prije nekoliko godina prepoznali smo važnost ulaganja u energetsku učinkovitost te trenutno posjedujemo 29 energetskih certifikata za osnovne, područne i srednje škole, sportske dvorane te učenički dom. Cilj nam je osigurati bolje uvjete rada u školama i ostvariti značajne financijske uštede, a u ovakvoj dinamici od nekoliko projekata godišnje planiramo nastaviti s energetskim obnovama.

Snimila Nela Carek.

Podsjetio je župan još jednom na dva kapitalna projekta energetskih obnova školskih zgrada u Drnju i Virju, vrijednosti gotovo devet milijuna kuna.

U najvećem su dijelu ti projekti sufinancirani od strane Europske unije, a sudjelovalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Županija sa svojim sredstvima.

zatvori