Petak, 19. travnja 2024.

Zlatko Saračević nakon borbene utakmice: Bilo bi prepotentno reći ‘Pobijedit ćemo Győr’, ali polako, ima godina za to

Rukometašice Podravka Vegete nakon velike borbe sinoć u gimnazijskoj dvorani nisu uspjele svladati mađarski Győr u 2. kolu grupne faze Lige prvakinja.

Gošće su na kraju slavile s 27:33, no koprivnička je ekipa pružila izuzetno dobru borbu i pokazala da se može nositi s klubom u kojem igra osam od deset najboljih rukometašica svijeta.

>> FOTO: SPEKTAKL U KOPRIVNICI Pogledajte fantastičnu atmosferu u dvorani Gimnazije Fran Galović

Snimila Nela Carek.

Nakon utakmice, trener Podravka Vegete Zlatko Saračević čestitao je Győru na zasluženoj pobjedi i svojim igračicama na dobroj igri koju su pokazale na terenu:

– Znali smo gdje će biti problema, a tako se i ispostavilo. Na kraju smo pali snagom u zadnjih 15 minuta, što sam govorio i uoči utakmice. To ne može doći odjednom… To će doći. Nemam nekih velikih primjedbi na borbenost, zalaganje, htijenje, želju… Hvala publici na fenomenalnoj podršci i idemo dalje.

>> FOTO: LIGA PRVAKINJA Hrabra Podravka izgubila od Gyora u fantastičnoj atmosferi dvorane Gimnazije Fran Galović

Snimila Nela Carek.

Zadovoljna je bila i igračica Podravke Aljona Ihnjeva:

– Odradili smo sve kao što smo se i pripremali na treninzima. U prvom poluvremenu bile smo sjajne, a u drugom nam je bilo teže jer je teško držati ovakvu brzinu. S obzirom na sve, igrale smo dobro, ali možemo i bolje.

Poraz od Győra nikako nije razlog za zabrinutost, slikovito je istaknuo trener Saračević:

– Drago mi je da, kako kaže Aljona, stvari koje smo probali i radili na treningu, sve je prošlo. Dakle one vrlo brzo primaju. Zaboravimo Győr, Győr je top, top, top, top svega, ‘ajmo se mi tuć’ s Krimom, s Thüringerom… Malo bi bilo prepotentno da mi sad kažemo, “Pobijedit ćemo Győr”. Polako! Ima godina za to. Ali na pravom smo putu.

Snimila Nela Carek.

Podravka Vegetu sutra čeka nova prvenstvena utakmica, u 18 sati u gimnazijskoj dvorani protiv Dalmatinke iz Ploča. A Liga prvakinja u Koprivnici je ponovno već u subotu kada Podravki dolazi slovenski Krim Mercator.

zatvori