Četvrtak, 28. ožujka 2024.

USUSRET VELIKOM DERBIJU Luka Mikor: Imamo način kako doći do tri boda, Sanjin Đurašević: Čeka nas prava muška utakmica

Diljem županijskih nogometnih terena igraju se brojne utakmice, ali jednu će gledatelji posebno pratiti.

U nedjelju se u Imbriovcu igra županijski el clasico, domaći Borac ugostit će ljutog rivala Tomislava iz Drnja u sklopu sedmog kola Prve županijske nogometne lige.

Nogometaši Borca sezonu nisu otvorili na željeni način. Nalaze se na razočaravajućem devetom mjestu s osam osvojenih bodova. Iako su u većini domaćih utakmica pobijedili, Borac ima problem kada odlazi na gostovanja kod “napaljenih” ekipa.

Ove sezone izgubili su u gostima kod novigradske Drave (2:1) i Graničara iz Legrada (1:0), a remizirali su i u gostima kod slabašnog Miklinovca.

– Što se tiče utakmice u nedjelju, očekujem dobru igru i pozitivan rezultat svoje momčadi jer nismo ušli u prvenstvo na željeni način i želimo to što prije ispraviti. Drnje je kvalitetna momčad koja spada u vrh tablice, ali znamo kako doći do tri boda. Nadam se lijepom vremenu i pozivam sve navijače da dođu na utakmicu – rekao je igrač Borca Luka Mikor.

Tomislav iz Drnja trenutno je vodeća momčad Prve županijske lige. Iako su imali određenih problema na samom startu prvenstva, nogometaši Tomislava brzo su se digli i opravdali kvalitetu.

Međutim, njihov veliki hendikep u derbiju bit će izostanak napadača Hrvoja Bačija, koji je zbog tri žuta kartona suspendiran za nedjeljni susret.

– Od nedjeljnog derbija očekujem da to bude jedna prava muška i tvrda utakmica s puno prigoda. I Drnje i Imbriovec imaju kvalitetne igrače te mislim da atrakcije ne bi trebalo nedostajati. Nadam se da moja momčad bude usredotočena i razigrana kao i u dosadašnjem dijelu prvenstva te da uzmemo sva tri boda i zadržimo prvo mjesto na tablici gdje smo i sada – zaključio je igrač Drnja Sanjin Đurašević.

U Imbriovcu nas po svemu sudeći čeka napadački nogomet i sjajna atmosfera, utakmica je to za koju će se tražiti karta više.

Županijski el clasico na rasporedu je sutra, 7. listopada, s početkom u 16 sati.

zatvori