Petak, 29. ožujka 2024.

Učenici iz Đure Estera pomeli konkurenciju na natjecanju u robotici

Apsolutni pobjednici “Natjecanja učenika u robotici” su učenici Osnovne škole Đuro Ester. Učenici iz ove koprivničke škole na natjecanju su zauzeli prva tri mjesta – prvi je bio team Roboti, druge su bile Strijele, dok je treći bio team Gromovi.

Natjecanje je održano jučer u koprivničkoj dvorani “Branimir”, a na njemu je nastupilo 86 učenika – 45 učenika osnovnih škola iz Koprivnice i 41 učenik osnovnih škola iz Zalaegerszega (Mađarska).

Podsjetimo, Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu “Cross border development of robotics in primary schools” – RoboTech koji se provodi u sklopu Interreg V-A prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. U sklopu istog u koprivničke osnovne škole uvedena je robotika kao izvannastavni predmet. Za potrebe provođenja nastave iz robotike napravljen je osnovnoškolski kurikularni modul iz područja robotike, osnovne škole opremljene su robotičkim setovima i tehničkom opremom za provedbu projektnih aktivnosti, održane su edukacije za učitelje i nastavnike u području robotike te se održavaju prekogranična natjecanja učitelja, nastavnika i učenika koji sudjeluju u projektu.

Ukupna vrijednost projekta svih partnera je 1,64 milijuna kuna, a budžet Grada Koprivnice iznosi oko 870 tisuća kuna.

Jučerašnje natjecanje otvorio je gradonačelnik Mišel Jakšić izrazivši zadovoljstvo što je robotika uvedena u koprivničke osnovne škole te je ujedno zahvalio svim nastavnicima i učiteljima koji marljivo sa svojim učenicima sudjeluju u provedbi aktivnosti projekta.

zatvori