Četvrtak, 25. travnja 2024.

U županijski Zavod za hitnu medicinu stigla preostala tri nova vozila za sanitetski prijevoz

U Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije stigla su preostala tri nova vozila za sanitetski prijevoz.

Podsjetimo, županijski Zavod proveo je postupak javne nabave za osam vozila za sanitetski prijevoz u vrijednosti od oko dva milijuna i dvjesto tisuća kuna od čega je Županija osigurala milijun i pol, dok je Zavod iz vlastitih sredstava dao malo manje od 700 tisuća kuna.

Nakon što je župan Darko Koren početkom rujna ravnateljici Mirjani Hanžeković uručio ključeve pet vozila, stigla su i preostala tri vrijedna malo manje od 900 tisuća kuna.

S obzirom na to da su prošle godine za sanitetski prijevoz nabavljena dva vozila, ove godine osam, te će se sljedeće godine pristupiti nabavi novih četiri vozila, Koprivničko-križevačka županija zajedno je sa Zavodom u kratko vrijeme riješila problem starog voznog parka s kojim se suočava većina Zavoda za hitnu odnosno Domova zdravlja.

Pacijentima je na ovaj način osiguran sigurniji, ugodniji i brži dolazak na mjesto liječenja, što je i cilj sanitetskog prijevoza, a prevoze se na liječenje u druge zdravstvene ustanove, svakodnevno voze na dijalizu i slično.

Inače, Zavod za hitnu medicinu raspolaže s 25 vozila te je sada kompletno obnovljen vozni park hitne medicinske službe u kojemu je vrijednost svakog vozila oko 530 tisuća kuna.

zatvori