Četvrtak, 18. travnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Nastavlja se lijepa suha jesen, ali čini se da nam ipak stiže promjena

Protekli tjedan donio nam je po mnogima najljepše vrijeme koje smo imali cijele godine dosad. Ujutro svježe i maglovito, danju toplo ‘bablje ljeto’, bez oborina i nekog značajnijeg vjetra… Bilo je to razdoblje kao stvoreno za uživanje u prirodi.

Najniže jutarnje temperature kretale su se oko 7 – 8 stupnjeva, najviše dnevne oko 20 do 22. Tlak zraka u subotu je porastao do oko 1027 hPa i od tada je u padu; sada se kreće oko 1020 i tu će negdje ostati još nekoliko dana, a onda bi potkraj tjedna trebao ponovno malo pasti.

Vremenska situacija s početkom novog tjedna ipak se lagano mijenja, doduše ne baš dramatično; vidljivo je to jedino po nešto naoblake koja se pojavila na nebu, za razliku od prošlotjednog bistrog plavog neba bez oblačka. Stabilno i suho vrijeme potrajat će još barem nekoliko dana, možda i dulje. No, takvom se razdoblju sada polako ipak nazire kraj.

Do kraja ponedjeljka bit će većinom oblačno. Temperatura ide do nekih 17 – 18 stupnjeva, navečer će pasti do 10 ili niže.

Utorak će biti pretežno oblačan, no i dalje uz moguća sunčana razdoblja. Ujutro može biti magle. Neće puhati nikakav značajniji vjetar, ujutro ćemo mjeriti oko 6 do 8, a poslijepodne oko 18 do 20 stupnjeva.

Slično vrijeme, samo malo toplije, čeka nas i u srijedučetvrtakpetak. Bit će i sunca i oblaka, uglavnom bez vjetra, jutra hladna uz moguću maglu, poslijepodne ugodno toplo uz dvadesetak Celzijevaca. (Osim ako se jutarnja magla ne zadrži dulje od očekivanog).

Vikend bi trebao nastaviti u sličnom tonu, ali početkom idućeg tjedna nazire se možebitna promjena koja bi se prije svega osjetila po padu temperature. Čini se da oborina tada još ne bi bilo, no kiša je moguća u nastavku tjedna. O tome je, doduše, još malo prerano govoriti.

zatvori