Srijeda, 27. ožujka 2024.

Tesari uspješno završili program osposobljavanja u Obrtničkom učilištu Pouka

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Završni ispit za obrazovnu skupinu programa osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju tesar održan je od 18. do 22. listopada 2018.

Nakon odslušanih 50 sati teorijske nastave i vježbi te odrađenih 150 sati praktične nastave, 8 polaznika programa uspješno je položilo teorijski i praktični dio završnog ispita te su time stekli Uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju tesar.

Pouka je ovaj program provodila u okviru projekta “Učenjem do posla” iz kojeg su bili pokriveni svi troškovi provedbe te je za polaznike bio u potpunosti besplatan. Iz projekta su financirani i putni troškovi za polaznike iz udaljenijih mjesta, troškovi zaštitne odjeće i opreme te osiguranje polaznika na praktičnoj nastavi.

Kao nastavak provedbe aktivnosti iz ovog projekta, Pouka trenutno provodi program osposobljavanja za poslove elektrozavarivača koji je za polaznike isto tako besplatan.

Projekt “Učenjem do posla” kandidiran je u okviru poziva “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti”, a cilj mu je unaprjeđenje znanja i vještina osoba s nižom razinom kvalifikacije ili bez kvalifikacije te dugotrajno nezaposlenih u svrhu povećanja njihove zapošljivosti. Partner u provedbi aktivnosti je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

Vrijednost projekta je 515.079,13 kn, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u 100% iznosu i to 85% iz Europskog socijalnog fonda temeljem Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Obrtničkog učilišta Pouka.

zatvori