Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: Trodnevni Susreti Novigrada ove su godine održani u Podravini i bili su događaj za pamćenje

Novigrad Podravski ove je godine bio domaćin tradicionalnih Susreta Novigrada, manifestacije koja okuplja stanovnike četiriju istoimenih naselja u Hrvatskoj: Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, dalmatinskog Novigrada nedaleko od Zadra i Novigrada na Dobri, a ove godine pridružio im se i Novi Grad iz Slavonije.

Susreti su započeli dočekom gostiju u dvorištu novigradskog Vatrogasnog doma, a protekli su, kao i uvijek, u ozračju dobre zabave, sportskih natjecanja i druženja dugogodišnjih prijatelja.

Posebna atrakcija ove godine bilo je puštanje 140 lampiona u čast isto toliko godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novigrad Podravski.

Vrijedne ruke članica Društva žena Novigrad u “Malom parku” za sudionike susreta pripremile su degustaciju novigradskih slastica.

Sudionici susreta u subotu su obišli rutu nazvanu “Novigraci do Picokov uz Dravu” – do Đurđevca gdje pogledali kratki scenski prikaz Picokijade pod utvrdom Stari grad, a nakon toga su posjetili Etno-kuću OPG-a Karlovčan. Održani su i sportski susreti, a goste su zabavljali cimbulaš Andrija Maronić i tamburaši.

Subotnja večer započela je svečanom večerom za sve sudionike Susreta Novigrada, a nakon večere uslijedilo je zajedničko druženje i zabava uz glazbeni sastav “Svirci moji” te skečeve Vida Baloga i Davora Dretara – Dreleta.

U ime domaćina sve je pozdravio općinski načelnik Zdravko Brljek te je domaćinu idućih susreta uručio svečanu prijelaznu zastavu izrađenu posebno za tu namjenu. Načelnik dalmatinskog Novigrada zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu te je sve zajedno pozvao na iduće susrete Novigrada koji će se održati u Dalmaciji 2019. godine.

Trodnevno druženje završilo je u nedjelju poslijepodne, uz pozdrav: “Vidimo se za godinu dana!”

Fotografije: Općina Novigrad Podravski.

zatvori