Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo poražen na domaćem terenu u utakmici jedanaestog prvoligaškog kola

Slaven Belupo izgubio je od Gorice u utakmici 11. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Rezultat je bio 0:1.

Kako je objavljeno na službenoj stranici koprivničkog prvoligaša, trener Tomislav Ivković u odnosu na utakmicu protiv Istre napravio je dvije izmjene u sastavu. Umjesto ozlijeđenog Puclina mjesto u prvih 11 pronašao je Bačelić Grgić, dok je umjesto Karamarka od prve minute zaigrao Međimorec.

Prvu priliku na utakmici imali u Farmaceuti u četvrtoj minuti. Gordana je odlično centrirao s desne strane, ali je Šarlija bio centimetar prenizak da bi poslao loptu prema vratima Gorice. Nešto kasnije Bogojević je povratom loptom odlično pronašao Gordanu koji sa 16 metara šalje loptu pokraj vratnice. Gosti su zaprijetili prvi puta u 21. minuti, ali je udarac Miye bez većih problema ukrotio Marković. Pokušavao je Slaven, ponajviše preko svoje desne strane, ugroziti gol gostiju, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Nastavak susreta prilikom je otvorio Jelić, no vratar Gorice Kahlina odbio je njegov udarac u korner. Nakon što naša momčad nije iskoristila svoje prilike, gosti su poveli u 50. minuti preko Atiemwena koji je svladao Markovića udarcem s 10-ak metara.

U 63. minuti veliku priliku za izjednačenje propustio je Jelić. Odlično ga je pronašao centaršutom Bačelić Grgić, ali je napadač Slavena glavom loptu poslao pokraj gola Gorice. U 76. minuti pokušaj Bogojevića zaustavio je gostujući vratar. Samo minutu kasnije pokušavali su Lima i Bongongui, ali rezultat je ostao isti.

Iako su Farmaceuti pokušavali do kraja utakmice stići do izjednačenja, to se nije dogodilo, a u sudačkoj nadoknadi crveni karton dobio je Lima.

U idućem kolu Slaven Belupo ugostit će zagrebački Dinamo. Utakmica će se na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš igrati u nedjelju u 17:30.

NK Slaven Belupo – HNK Gorica 0:1 (0:0)

Slaven Belupo: Marković – Nowak (od 59. Lima), Međimorec, Šarlija – Bogojević, Vidović (od 67. Aparicio), Bačelić Grgić, Delić – Bongongui, Gordana – Jelić (od 72. Mendy). Trener: Tomislav Ivković

Gorica: Trener: Kahlina – Musa, Moro, Jovičić, Špičić – Suk, Maloča – Atiemwen (od 90. Mitchedishvill), Miya (od 78. Matošević), Čabraja – Zwolinski (od 90. Lovrić). Trener: Sergej Jakirević.

Suci: Zdenko Lovrić (Đakovo), Goran Pataki (Đakovo), Kruno Šarić (Županja), Dario Bel (Osijek)

Delegat: Stipe Doljanin (Hrvace)

Žuti kartoni: Nowak 55′ (Slaven Belupo); Maloča 59′, Zwolinski 65′, Suk 69′ (Gorica)

Crveni kartoni: Lima 90′ (Slaven Belupo); – (Gorica)

Strijelci: 0:1 Atiemwen 50′

zatvori