Utorak, 23. travnja 2024.

ISTRA DOLAZI NA ‘APAŠ’ Ivković: U solidnom smo trenutku, nedostaje nam jedino da prva šansa uđe u gol

Nogometaši Slaven Belupa u subotu će na domaćem stadionu ugostiti Istru 1961 iz Pule. Bit će to utakmica 10. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

– Vratio bih se na utakmicu s Rijekom koja nam je bila izuzetno bitna. Imali smo dobar pristup i veliku želju da ostvarimo dobar rezultat – rekao je uoči utakmice trener Slavena Tomislav Ivković za službene internetske stranice kluba. – Ipak, bez obzira na to što smo osvojili bod, ako želimo dobiti Istru moramo igrati puno bolje nego prvo poluvrijeme na Rujevici, moramo imati puno bolji ulazak u utakmicu. Nastojat ćemo odigrati visoki pritisak na njihovu zadnju liniju i ne dati im prostora da slobodno izađu jer bi im, u suprotnom, do izražaja mogli doći brzi napadači.

Nogometaši Slaven Belupa spremni su za sutrašnju utakmicu, kaže Ivković. – U solidnom smo trenutku, igramo dobro i jedino nam nedostaje da nam ta prva šansa uđe u gol što do sada ni jednom nije bio slučaj. Ne želim da moji igrači igraju pod pritiskom jer za to nema potrebe. Prvenstvo ulazi tek u drugu četvrtinu. Bitno je da dobro rade, da imaju kvalitetan i odgovoran pristup prema svakom treningu, utakmici, klubu, suigračima i navijačima.

U prvom međusobnom dvoboju ove sezone Slaven i Istra podijelili su bodove u Puli rezultatom 1:1.

– Istra ima dosta novih igrača i novog trenera. Mi smo sigurno u boljoj fazi nego što smo tada bili i očekujem bolji rezultat nego u prvom kolu. Kako su nam se provukli tu prvu utakmicu nadam se da nam se neće i sutra – zaključio je Ivković.

Utakmica počinje sutra u 19 sati.

zatvori