Četvrtak, 25. travnja 2024.

SEDAM PROMETNIH NESREĆA Što je to bilo na podravskim cestama?

Čak sedam prometnih nesreća zabilježila je Policijska uprava koprivničko-križevačka u protekla 24 sata. Većina ih se dogodila na koprivničkom području, u tri nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola, a u dvije su pobjegli s mjesta događaja.

Krenimo kronološkm redom. Prva se nesreća dogodila već oko 9:20 u Koprivnici, na raskrižju Bjelovarske ceste i Novog Brežanca. Zbog nepoštivanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila, a ozlijeđenih nije bilo.

Sljedeća se dogodila poslijepodne. Oko 15:30, vozač bicikla (r. 1989.) pao je na nogostup u Ulici Ante Neimarevića u Koprivnici zahvaljujući 1,94 promila alkohola koliko je imao u organizmu. Zadobio je teže ozljede. Više o toj nesreći čitajte ovdje.

Nekoliko sati kasnije, oko 18:30, vozač osobnog automobila (r. 1965.) nepropisno se kretao u Borovljanima te udario u parkirani automobil. Bio je pod utjecajem alkohola od 2,80 promila, čime je zaslužio nezahvalnu titulu rekordera večeri i zadržan je do otriježnjenja. Više o toj nesreći čitajte ovdje.

Dva su se osobna automobila sudarila na Trgu bana Jelačića u Virju oko 19:30. Jedan od vozača napustio je mjesto događaja i policija za njim traga.

Nešto kasnije, oko 21:25, vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika u Ulici Čarda u Koprivnici te udario u stup javne rasvjete. Utvrđeno je kako ima 1,60 promila alkohola u organizmu te je zadržan do otriježnjenja.

Noćas oko 1:30 u Ulici Stjepana Radića u Reki dva su se automobila sudarila zbog nepropisnog pretjecanja. Jedan od vozača vozilom je napustio mjesto nesreće i potraga za njim je u tijeku.

Naposljetku, rano jutros oko 5:45 još se jedna prometna nesreća dogodila u Borovljanima. Zbog nepropisnog kretanja osobni automobil sletio je s kolnika, a njegov je vozač “napuhao” 1,10 promila alkohola.

Za kraj podsjećamo da policija tijekom cijelog produženog vikenda provodi pojačan nadzor prometa na ulicama i cestama Podravine i Prigorja.

zatvori