Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Rukometašice Podravka Vegete uključile su se u pripremu Podravkinih paketa za Crveni križ

Uz treninge i pripreme za nadolazeće utakmice, rukometašice Podravka Vegete odvojile su vrijeme i rado se uključile u pripremu Podravkinih paketa hrane za Crveni križ. U ovoj akciji udružile su snage s Podravkašima predvođenima Upravom kompanije.

U okviru projekta “Zajedno za društvo jednakih mogućnosti”, financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, Podravka će isporučiti 22.473 paketa hrane za potrebe korisnika Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Osijek, naručitelja u ovom projektu. Paketi hrane uključuju hranu za djecu do 3 godine starosti te pakete za djecu stariju od 4 godine i odrasle osobe, a iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) za ovaj je projekt osigurano nešto više od 2,5 milijuna kuna.

“Drago nam je što su nam se u pripremi paketa za Crveni križ pridružile rukometašice naše Podravka Vegete zajedno sa svojim trenerom i klupskim vodstvom. Kada udružimo snage rezultati su zajamčeni. Mi smo uz njih kao glavni sponzor u njihovim sportskim izazovima, a one naša podrška u projektima značajnim za zajednicu u kojoj poslujemo. Uz njihovu pomoć Podravkini paketi hrane bit će brzo spremni za isporuku korisnicima Crvenog križa”, izjavio je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

“Iako imamo puno obaveza i jak ritam priprema za utakmice, rado se uključujemo u ovakve akcije. Drago nam je da možemo pomoći da paketi hrane što prije dođu do potrebitih diljem Hrvatske. Sudjelovanje u sličnim projektima uvijek nam daje dodatnu energiju i motiv u sportskim nadmetanjima”, izjavio je Zlatko Saračević, trener rukometašica Podravka Vegete.

Rukometašice Podravka Vegete ove su godine ostvarile veliki uspjeh izborivši nastup u elitnom rukometnom natjecanju EHF Ligi prvakinja, u kojem su, nakon tri odigrane utakmice u jakoj skupini upisale tri vrijedna boda. Nakon nastupa u domaćoj rukometnoj ligi, već 3. studenog očekuje ih ponovni dvoboj protiv slovenskog Krima za nove europske bodove.

Foto: Podravka.
Foto: Podravka.
Foto: Podravka.
Foto: Podravka.
Foto: Podravka.
Foto: Podravka.
Foto: Podravka.
Foto: Podravka.
zatvori