Utorak, 16. travnja 2024.

REAKCIJE Pintar: Lijeva koalicija prestala je funkcionirati odmah nakon izbora, Pavlović: Bila je to samo formalnost

Lijeva koalicija je prestala funkcionirati odmah nakon izbora, uoči konstituiranja Županijske skupštine. Rekao je to Željko Pintar, komentirajući tako ispred Hrvatske stranke umirovljenika jučerašnji istup bivših partnera iz lijeve koalicije.

Podsjetimo, HSS, SDP i laburisti izjavili su jučer da prekidaju sve odnose sa HSU-om i HNS-om jer su se, kako su izjavili, priklonili drugoj strani i omogućili formiranje skupštinske većine.

– Pozivi prema županijskoj organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika prestali su još lani u lipnju, uoči konstituirajuće sjednice Županijske skupštine. Ni jedan poziv za ni jedan sastanak nisam dobio – rekao je HSU-ov Željko Pintar.

Upravo stoga što je prestala komunikacija u lijevoj koaliciji, HSU je podržao dva puta legalno izabranog župana Darka Korena, pojasnio je Pintar, istaknuvši da su zauzvrat predložili program suradnje od osam točaka usmjerenih poboljšanju kvalitete života ovdašnjih umirovljenika:

– Hvala Bogu, do danas je svaka od tih osam točaka realizirana. Najvažnija od svih je subvencioniranje korisnika u pet domova, ustanova u Koprivničko-križevačkoj županiji koje nisu obuhvaćene državnim programom subvencija. To je veliki posao koji smo napravili, i u tom smislu djelujemo.

Što se pak tiče izjava HSS-ovog predsjednika Mladena Mađera da mu je draža naknada koju prima kao predsjednik Županijske skupštine od opozicijskog statusa, Pintar kaže da tu nema što komentirati jer korektno odrađuje svoju funkciju i postiže rezultate, što je vidljivo iz županijskih mjera pomoći podravsko-prigorskim žiteljima treće životne dobi.

Da komentira jučerašnji istup lijeve koalicije novinari su jutros zatražili predsjednicu županijskog HNS-a Jasminu Pavlović. Evo što je odgovorila:

– Vidjela sam u medijima. Jučer je i formalno riješen raskid ugovora, gotovo godinu i pol dana nakon što koalicija službeno ne postoji. Ovo je samo formalni dio. A sve drugo, prozivke… neću komentirati. Hvala.

zatvori