Četvrtak, 18. travnja 2024.

VRIJEME SE (MALO) KVARI Evo kakva nam je prognoza za produženi vikend i sljedeći tjedan

Duboka ciklona iz Sredozemlja tijekom vikenda sve će više djelovati na vrijeme i u našim krajevima, ne samo uz Jadran. Njezin ćemo utjecaj ponajprije osjetiti po zatopljenju zbog južnog strujanja zraka, ali donijet će nam i destabilizaciju atmosfere pa su u narednim danima i kod nas u Podravini mogući povremeni pljuskovi, ponegdje možda i uz malo grmljavine.

Subota će biti djelomično sunčana uz porast naoblake prema kraju dana. Poslijepodne i navečer ponegdje može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Puhat će uglavnom slab do umjeren jugoistočni vjetar, a temperatura poslijepodne ide do otprilike 23 stupnja. Povremene oborine u vidu lokalnih pljuskova moguće su i kroz noć na nedjelju.

Nedjelja nam donosi promjenjivo oblačno vrijeme uz moguća sunčana razdoblja. Bit će dosta nestabilno pa su i dalje mogući lokalni pljuskovi, bilo kada i bilo gdje, no općenito neće biti česta pojava. Ako se uvjeti poklope, tu i tamo može se začuti i grmljavina. Puhat će uglavnom slab južni i jugozapadni vjetar. Ujutro ćemo mjeriti oko 10 do 12, poslijepodne oko 23 stupnja.

U ponedjeljak bi se još moglo zadržati nestabilno vrijeme s povremenom kišom ili pljuskovima, iako se prognostički modeli baš i ne mogu dogovoriti oko toga. U svakom slučaju, izgledno je promjenjivo vrijeme i bilo bi dobro imati kišobran pri ruci ako planirate boravak na otvorenom. Vjetar će okrenuti na sjeverac, ali slab, a neće biti ni hladno.

Od utorka pa u nastavku tjedna čini se da nas čeka lijepo ranojesensko vrijeme. Bit će puno sunca, puhat će istočni povjetarac, a temperature će se kretati u ugodnim okvirima sasvim primjerenima dobu godine, desetak stupnjeva ujutro, dvadesetak poslijepodne.

zatvori