Petak, 19. travnja 2024.

VRIJEDNO PRIZNANJE Sonja Šafar i koprivnička Zajednica sportskih udruga nagrađeni za obuku neplivača

Koprivnička magistra kineziologije Sonja Šafar i Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice primili su godišnju nagradu za obuku neplivača za 2018. Ova vrijedna priznanja uručena su im na 15. hrvatskom savjetovanju o obuci neplivača u Orahovici.

Riječ je o godišnjim priznanjima koje na nacionalnom nivou dodjeljuje Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” za pojedince i organizacije, a ove su godine oba stigla u Koprivnicu.

Sonja Šafar već punih deset godina radi na obuci neplivača s djecom predškolske i školske dobi, ali i s bebama po Fredovoj metodi. Do sada je 1263 djece predškolske i školske dobi s njom naučilo plivati.

Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice u okviru svoje djelatnosti kroz Malu sportsku školu radi na obuci neplivača s djecom predškolske i školske dobi te na ranoj obuci neplivača s bebama po Fredovoj metodi. Na taj način popularizira aktivnosti u vodi kao zdrav način života za djecu i njihove roditelje sa područja grada Koprivnice.

Do sada je u Zajednici sportskih udruga grada Koprivnica ukupno naučilo plivati 2760 djece predškolske i školske dobi.

Koprivnička Zajednica sportskih udruga 16. je travnja ove godine dobila odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za Globalni i operativni program obuke neplivača usklađen s najnovijim kriterijima provjere znanja plivanja. U ime Zajednice, priznanje je preuzela voditeljica Male sportske škole, profesorica Marina Tomac-Rojčević.

“Čast nam je bila ravnopravno sudjelovati i polemizirati na temu obuke neplivača u eminentnom društvu vodećih, vrhunskih stručnjaka iz tog područja, prof. emeritusa dr.sc. Vladimira Findaka (začetnika obuke neplivača u Hrvatskoj), doc.dr.sc Dorice Šajber sa Ljubljanskog fakulteta za šport (uz čiju smo edukaciju i krenuli sa projektom beba-riba), doc.dr.sc Dajanom Karalula (nositeljicom katedre plivanja kineziološkog fakulteta u Zagrebu koji nam redovito pomaže u izradi planova i programa) i naravno bacc. trenerske struke Anom Sršen (proslavljenom paraolimpijkom) sa kojom ćemo razvijati suradnju kroz projekt koji je u pripremi, a tiče se obuke neplivača za djecu s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. U budućnosti nam je cilj što više djece uključiti u obuku neplivača već od najranije životne dobi jer znanje plivanja ostaje kao trajno znanje i spašava ljudske živote”, poručuju iz Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice.

Ustupila Marina Tomac-Rojčević.
Ustupila Marina Tomac-Rojčević.
Ustupila Marina Tomac-Rojčević.
Ustupila Marina Tomac-Rojčević.
Ustupila Marina Tomac-Rojčević.
zatvori