Utorak, 19. ožujka 2024.

IMAMO DOBITNICU Evo tko je osvojio ‘Tortu od priča’ Biserke Balenović

Čovjeka od rođenja prate priče u različitim oblicima. Svojom zbirkom ‘Torta od priča’ Biserka Balenović nudi priče kakve vole mlađa djeca – priče u kojima oživljavaju biljke i predmeti, u kojima životinje dobivaju ljudske osobine, u kojima se pojavljuju mitološka bića, i napokon, priče u kojima djeca lako komuniciraju s tim zanimljivim i maštovitim svijetom. Portal Drava.info i Naklada Ljevak poklanjaju vam primjerak!

“Tortu od priča” osvojila je Sonja Kalanj. Čestitamo! Čeka vas u redakciji Drave.info i Radio Drave u West centru (Domžalska 3, na katu) u Koprivnici.

Riječ je o pričama koje će oplemeniti dječje emocije, pobuđivati u njima pozitivne ljudske osobine i osjećaj za prave vrijednosti, ali ni zabava neće izostati. Zbirka Torta od priča u službi je zdravoga odrastanja, ona će djecu mnogo toga naučiti, ali će im pružiti i mnogo radosti i veselja. Osim toga, današnjim čitateljima s asfalta – podanicima internetske i virtualne logike – Torta od priča može biti vodič u zaboravljene prostore literarnoga univerzuma u kojemu je težište na ljepoti, skladu i dobroti, u kojemu im se nudi drukčiji način suživota u svijetu, od onoga koji se svakodnevno nameće. (Dubravka Težak)

Više o Torti od priča pročitajte ovdje.

O autorici

Biserka Balenović rođena je 25. rujna 1957. godine u Zagrebu. Završila je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Radila je u novinarstvu, turizmu, izdavaštvu i marketingu.

Kao novinarka radila je u Željezničkom listu gdje je prošla sve vrste novinarskih formi, od vijesti, preko fotoreportaža, do intervjua. Povremeno surađuje s listom Željezničar. U tim novinama objavljivane su njezine pjesme refleksivne tematike. U časopisu Hrvatsko slovo radila je u redakciji za kulturu pišući o kazališnim predstavama za djecu i odrasle, o knjigama, o stručnim časopisima, o igranim i dokumentarnim filmovima, o sociološkim temama i o temama s područja psihologije. Uvijek je nastojala udahnuti dušu u svoje kritike, osvrte i članke, što je čitalačka publika prepoznavala. Surađuje s časopisom Crkva u malom, župnim listom koji izdaje crkva Kraljice Svete Krunice u Zagrebu. Piše religioznu poeziju i tekstove.

Knjiga Torta od priča njezin je prvi književni uradak. Napisala je i slikovnice za djecu u dobi od 3 do 6 godina, za koje je dobila pozitivno mišljenje od nakladnika. U pripremi su nove priče, također suvremene tematike.

zatvori