Izvor: FUNK Koprivnica (Facebook).
Koprivnički Forum udruga nezavisne kulture, poznatiji kao FUNK, dobio je od Ministarstva kulture nešto više od 840 tisuća kuna.

FUNK je dobio novac za dvogodišnji projekt “FUNK – Centar izvan centra” u sklopu kojeg planiraju opremiti prostor, zaposliti jednu osobu na puno radno vrijeme, ojačati svoje kapacitete i raditi na jačanju javno-civilnog partnerstva između našeg saveza i jedinica lokalne samouprave. Sve to, poručuju, uz puno zanimljivih programa za one koji ih stalno podržavaju, ali i novu publiku. Vrijedno je istaknuti da je partner u projektu Grad Koprivnica.

Predsjednik FUNK-a Bojan Koštić.

– Ovo je izniman uspjeh za koji smo se nekoliko godina trudili i radili isključivo na volonterskoj bazi, počevši od trenutka osnivanja FUNK-a kad smo imali jedan jednostavan cilj, a to je bio pokretanje prostora za svirke naših domaćih bendova – napisali su na svojoj Facebook stranici.

Ambicije su im od tada narasle i danas žele da FUNK postane centralno mjesto nezavisne kulture u gradu Koprivnici.

– Ovaj projekt je, nadamo se, tek početak jedne nove ere nezavisne kulture u Koprivnici i nadamo se da ćete nam i vi pomoći da FUNK postane novi centar – izvan centra – poručuju na kraju.

Izvor: FUNK Koprivnica (Facebook).