Petak, 19. travnja 2024.

Početak nove ere nezavisne kulture: FUNK dobio značajna sredstva od Ministarstva kulture

Koprivnički Forum udruga nezavisne kulture, poznatiji kao FUNK, dobio je od Ministarstva kulture nešto više od 840 tisuća kuna.

FUNK je dobio novac za dvogodišnji projekt “FUNK – Centar izvan centra” u sklopu kojeg planiraju opremiti prostor, zaposliti jednu osobu na puno radno vrijeme, ojačati svoje kapacitete i raditi na jačanju javno-civilnog partnerstva između našeg saveza i jedinica lokalne samouprave. Sve to, poručuju, uz puno zanimljivih programa za one koji ih stalno podržavaju, ali i novu publiku. Vrijedno je istaknuti da je partner u projektu Grad Koprivnica.

Predsjednik FUNK-a Bojan Koštić.

– Ovo je izniman uspjeh za koji smo se nekoliko godina trudili i radili isključivo na volonterskoj bazi, počevši od trenutka osnivanja FUNK-a kad smo imali jedan jednostavan cilj, a to je bio pokretanje prostora za svirke naših domaćih bendova – napisali su na svojoj Facebook stranici.

Ambicije su im od tada narasle i danas žele da FUNK postane centralno mjesto nezavisne kulture u gradu Koprivnici.

– Ovaj projekt je, nadamo se, tek početak jedne nove ere nezavisne kulture u Koprivnici i nadamo se da ćete nam i vi pomoći da FUNK postane novi centar – izvan centra – poručuju na kraju.

Izvor: FUNK Koprivnica (Facebook).
zatvori