Srijeda, 27. ožujka 2024.

Petero članova iz Bakovčica demonstrativno napustilo SDP

Petero članova SDP-a iz koprivničkog prigradskog naselja Bakovčice, predvođenih predsjednikom Božidarom Markešom, izvijestilo je medije da napušta stranku. Nezadovoljni su, pišu, načinom na koji Mišel Jakšić i Tomislav Golubić vode SDP grada Koprivnice.

Petorka piše da Jakšić i Golubić “sami donose odluke koje žele, ne sazivaju sastanke i ne informiraju ih o tome što se događa u gradu te što će se raditi po mjesnim odborima”. Pišu da su “dobri samo za izbore – tada ih se poziva na sastanke, moljakaju da skupljaju glasove te im se ulizuje i svakoga dana ponavlja iste priče”. A posebno su, stoji u priopćenju iz Bakovčica, naporni kod svih unutarstranačkih izbora, kad ih se “svaki dan zove i traži koga točno zaokružiti. No kad izbori prođu, brzo ih se zaboravi”. Tako, pišu, socijaldemokrati ne rade, pa Božidar Markeš, Ivkica Ledinski, Stjepan Grahovac, Radovan Knežević i Martin Kučić više ne žele biti članovi SDP-a.

Predsjednik koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić ne želi, kaže, komentirati potez sada već bivših stranačkih kolega. No, izrazio je žaljenje što je petorka iz Bakovčica o svom naumu i nezadovoljstvu izvijestila medije, a ne i stranku. Žao mu je, kaže, što nisu imali potrebe razgovarati s njim kao predsjednikom i pokušali zajedno riješiti uzroke njihova nezadovoljstva. Ujedno ističe da se odazvao svim sastancima koje je u bakovljanskom ogranku sazivao predsjednik Markeš, koji je, primjećuje, vratio stranačku iskaznicu još prije negoli su poslali pismo u javnost. A na tom je pismu, primjećuje, datum 14. rujna – otprije dva tjedna.

Da navodi petorke ne stoje, pokazuju i infrastrukturni radovi koje gradska uprava financira u Bakovčicama, veli Golubić te ističe da SDP u ovom prigradskom naselju ima još članova koji imaju dovoljno kapaciteta i sposobnosti da nastave raditi u interesu svojih sumještana. To će se, najavljuje Golubić, vidjeti uskoro i tijekom izbora za Vijeće Mjesnog odbora, na kojima će SDP istaći svoju listu, zaključuje Golubić.

zatvori