Petak, 29. ožujka 2024.

PETERANSKI ŠLINGERAJ 25. Galovićeva jesen sutra će se proslaviti uz ples, krampampulu i kostanje

U sklopu 25. Galovićeve jeseni sutra, u nedjelju 28. listopada, u Peterancu će se održati Međužupanijska smotra folklora “Peteranski šlingeraj”.

Organiziraju ju Udruga žena Peteranec, KUD „Fran Galović“ Peteranec, Općina Peteranec i DVD Peteranec, uz suorganizaciju Koprivničko-križevačke županije i Muzeja grada Koprivnice.

Na smotri folklora svoje tradicionalne plesove predstavit će učenici Područne škole Frana Galovića Peteranec, mališani iz Dječjeg vrtića „Lastavica“ Peteranec te članovi DVD-a Peteranec, folklornog društva iz Bibinja, Ivankova, Obreške, Zagorja Ogulinskog, Velike Horvatske i Peteranca.

Program počinje u 14 sati u Vatrogasnom domu u Peterancu, a za sve posjetitelje bit će pripremljena krampampula i kostanji.

Dodajmo da je u sklopu manifestacije u Galeriji „Ivan Sabolić“ u petak održana etno izložba “Želi smo žito i pšenicu”. Uz to je tradicionalno zapaljena svijeća i položeno cvijeće pred bistu Frana Galovića u Peterancu, rodnom mjestu jednog od najznačajnijeg kajkavskog pisca.

zatvori