Utorak, 26. ožujka 2024.

OBITELJSKA SPORTSKA PRIČA (1) Gordan i Gala Knežević s reketom u ruci pune zidove odličjima

Jedna od mnogih lijepih obiteljskih sportskih priča u našem gradu je i ona obitelji Knežević, oca Gordana i kći Gale.

A priča počinje 1988. godine kada je jedan dječak po imenu Gordan iz škole donio letak za upis u tenisku školu i rekao im da bi on probao naučiti igrati tenis. Na upisima se tada pojavilo osamdesetak djece, a danas, trideset godina kasnije, ostao je jedini iz svoje generacije na teniskom terenu.

viceprvaci Države 2. jedinstvene lige.

Tijekom godina s kolegama iz Teniskog kluba Koprivnica odlazio je na turnire diljem bivše i sadašnje države i s vremenom se profilirao u ligaškog igrača koji već više od 20 godina brani boje kluba i Koprivnice u Drugoj jedinstvenoj Hrvatskoj teniskoj ligi.

Uz nekoliko osvajanja klupskih prvenstava, najvećim uspjehom Gordan ističe naslov viceprvaka Države u ligi 2003. godine sa svojom ekipom. Najvećom vrijednosti pak smatra velika prijateljstva i brojna poznanstva stečena na i oko teniskih terena. Neka, kaže, ostaju zauvijek.

Gordan s kolegama, ali još više prijateljima.

U budućnosti bi želio igrati dok god će mu to zdravlje dozvoliti, ali više od svega želio bi biti potpora svojoj kćeri. Tu u priču ulazi Gala. Gordanova kći koja je tatinim stopama krenula već s četiri godine.

U maloj sportskoj školi jedna od trenerica bila joj je Janja Blažek, i sama tenisačica, pa je Gala, osim uz oca, imala s kime započeti prve teniske korake.

Nije njezin trener, ali voli nekad s njom trenirati.

Danas, par godina kasnije, zid Galine sobe pun je odličja, što s teniskih terena, što iz školskih i izvanškolskih aktivnosti. Gala je, naime, odlična i uzorna učenica trećeg razreda na što su roditelji, Gordan i Maja, posebno ponosni.

– Nadamo se da ova priča neće stati zbog već dobro znanih nam razloga. Mnogo je slučajeva gdje upornost i talent na žalost padaju u vodu. Individualni sport je jako skup i oslonjen si na samog sebe. Oprema, putovanja i troškovi treninga su na teret roditeljima i mogu biti popraćeni dokle to roditelji mogu financirati u nadi da će im dijete što prije prepoznati netko iz većeg grada ili teniskog centra u inozemstvu – kažu Galini roditelji.

Galini prijatelji s tenisa na momčadskom prvenstvu.

Najvjernija podrška na teniskim terenima Gordanu i Gali je mama Maja koja se nedavno i sama primila reketa. Hoće li i ona početi nizati sportske uspjehe, pokazat će vrijeme.

zatvori