Četvrtak, 25. travnja 2024.

OBAVIJEST: CT uređaj u koprivničkoj bolnici se pokvario, odgađaju se sva zakazana snimanja

Do daljnjeg se odgađaju sva zakazana snimanja CT uređajem u Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici, obavijestili su jutros iz uprave bolnice.

– Zbog kvara na rendgenskoj cijevi CT uređaja Somatom emotion 16 u Općoj bolnici Koprivnica do daljnjega se odgađaju sva zakazana snimanja, a pretraga hitnih bolesnika se u dogovoru sa službama radiologije OB Varaždin i ŽB Čakovec obavljaju u tim ustanovama – stoji u priopćenju kojeg su poslali.

U upravi bolnice vjeruju da će uređaj biti popravljen za dva do tri tjedna.

– Trenutna lista čekanja za dogovorene pretrage u Općoj bolnici u Koprivnici iznosila je 30 dana za CT snimanje. Nakon instalacije nove rendgenske cijevi u CT uređaj slije intenziviranje rada radiološke službe Opće bolnice u Koprivnici pa se očekuje održavanje iste dinamike liste čekanja, dakle otprilike mjesec dan – dodaju.

Nadalje, iz bolnice ističu da im je u prioritetima iz državnih sredstava za decentralizirane funkcije Opće bolnice Koprivnica u financijskom planu i planu nabave za 2019. godinu nabava 128-slojnog MSCT uređaja za koji je predviđen iznos od 4 milijuna kuna.

– Za predmetnu nabavu bit će proveden otvoreni postupak javne nabave nakon dobivanja suglasnosti Ministarstva zdravstva za navedene prioritete u 2019. godini – piše u priopćenju kojeg potpisuje ravnatelj bolnice Mato Devčić.

zatvori