Utorak, 26. ožujka 2024.

Mladen Kešer: SDP traži da se hitno zabrani odlaganje otpada na odlagalište Piškornica!

Sinoć je zasjedao županijski SDP. Vodeći podravsko-prigorski SDP-ovci konačno su donijeli stav o Piškornici.

Ne daju potporu nezavisnom Željku Lackoviću za županijski referendum o Piškornici jer bi tako Općinu Koprivnički Ivanec doveli do bankrota, a problem ne bi riješili. Pojasnio je to Dravi.info predsjednik stranke Mladen Kešer istaknuvši:

– SDP traži da se hitno zabrani odlaganje otpada na odlagalište Piškornica!

Kako kaže Kešer, SDP traži hitnu intervenciju institucija za akcidentne situacije, kompletan uvid u poslovanje tvrtke s financijskim pokazateljima te sanaciju odlagališta:

– Tražimo jasan stav Vlade Republike Hrvatske s obzirom na to da se radi o strateškom projektu i zapravo želimo vidjeti od kolikog je općeg interesa taj projekt za Hrvatsku. Tražimo da se u proračun Republike Hrvatske ili proračun Fonda za zaštitu okoliša ugrade određena financijska sredstva kako bi se krenulo sa sanacijom Piškornice. Ukoliko se sada ne postupi po našim zahtjevima, mi ćemo na višim instancama zatražiti odgovore jer na ovaj način Piškornica ne može ići dalje.

Podravsko-prigorski SDP-ovci tako traže od saborskih zastupnika iz svih županija koje sudjeluju u projektu Piškornica da u državnom proračunu osiguraju novac za sanaciju Piškornice. U protivnom, kaže Kešer, vidjet će se da rade za osobnu korist.

Na upit jesu li za ovakve zaključke ruke digli i SDP-ovci iz Koprivnice, županijski predsjednik Kešer je odgovorio:

– Županijski odbor je donio odluku. Ne dijelim ljude na one koji dižu i ne dižu ruke. Mi smo bili jedinstveni i stav je jasan. Mi smo protiv referendumskog pitanja koje je postavio Željko Lacković. A Piškornica ovako dalje ne može.

zatvori