Petak, 19. travnja 2024.

NOVI PROJEKT Gimnazija pokreće Medijsku gradionicu, prvi gost je poznati stručnjak Igor Kanižaj

‘Medijska gradionica GFG-a’ novi je projekt Gimnazije ‘Fran Galović’ s ciljem razvijanja medijske pismenosti koprivničkih gimnazijalaca te učenika ostalih srednjih škola i zainteresiranih građana.

Prva aktivnost u sklopu projekta zakazana je za utorak, 2. listopada, kada u Gimnaziju dolazi dr. sc. Igor Kanižaj, izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti i potpredsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Dr. Kanižaj će predavanjem “Medijska pismenost i medijska manipulacija” otvoriti ciklus tribina “Abeceda medijske pismenosti” u sklopu Medijske gradionice GFG-a.

Predavanje će se održati u gimnazijskoj multimedijskoj učionici s početkom u 13:15, a namijenjeno je svim koprivničkim srednjoškolcima i zainteresiranim građanima.

Projekt Medijska gradionica GFG-a omogućile su Agencija za elektroničke medije i Podravka, svaka s po 10 tisuća kuna. Dodijeljena sredstva iskoristit će se za uključivanje svih zainteresiranih učenika i nastavnika Gimnazije, pa i šire javnosti, posebno ostalih koprivničkih srednjoškolaca, u svojevrsnu medijsku gradionicu za razvijanje kritičkih, tehničkih i praktičnih kompetencija koje čine medijsku pismenost.

Od ostalih gostiju u narednim mjesecima Medijska gradionica GFG-a ugostit će dr. sc. Danijela Labaša iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu te dr. sc. Lidiju Dujić sa Sveučilišta Sjever, a na proljeće slijedi niz radionica u kojima će učenici stjecati praktična znanja i vještine. U svibnju će se održati dva okrugla stola na kojima će koprivnički novinari raspravljati o aktualnim temama poput etičnosti u medijskoj industriji, a završnica projekta bit će Medijski dan u lipnju na kojem će se učenička ostvarenja i projekt u cijelosti predstaviti školi i lokalnoj zajednici.

zatvori