Subota, 20. travnja 2024.

Lacković: Moj prijedlog o referendumu je propao, ali dat ću punu podršku civilnim udrugama i aktivistima

‘Nisam uspio prikupiti dovoljan broj potpisa za sazivanje sjednice Županijske skupštine na temu referenduma – dakle, moja inicijativa nije uspjela’.

Odgovorio je to na upit Drave.info nezavisni saborski zastupnik i član Županijske skupštine Željko Lacković. No to, kaže, nije kraj ideje o referendumu:

– Skupljanje potpisa za raspisivanje referenduma organizirat će civilne udruge i aktivisti. Uskoro će krenuti s kampanjom, a ja ću im dati punu podršku – kaže Lacković te dodaje:

– Čeka se pokretanje javne rasprave o uvrštavanju hidroelektrana Molve 1 i Molve 2 u Prostorni plan naše županije. Prema mojim saznanjima, do toga čak neće ni doći nakon nedavnog posjeta ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića našoj županiji!

Nezavisni Lacković dodaje i da građani imaju pravo odlučivati o ovakvim temama:

– Moj osobni stav, ali i stav nezavisnih, je da građani imaju pravo o ovakvim pitanjima neposredno odlučivati na referendumu. S naše strane poduzet ćemo sve da se skupi dovoljan broj potpisa i za referendum oko gradnje RCGO-a u Koprivničkom Ivancu, ali i da odluče o gradnji hidroelektrana na Dravi – zaključio je nezavisni Lacković.

zatvori