Petak, 19. travnja 2024.

Kešer i Mađer tražit će od svih parlamentarnih stranaka da podrže gradnju brze ceste

Predsjednici županijskih organizacija SDP-a i HSS-a Mladen Kešer i Mladen Mađer, ujedno saborski zastupnik, danas su novinarima rekli da će od svih saborskih zastupnika iz druge izborne jedinice tražiti da ne podrže proračun Republike Hrvatske za iduću godinu ako u njemu neće biti predviđeno dovoljno novca za projektiranje brze ceste do Koprivnice.

– Mi ćemo prvo uputiti pismo svim parlamentarnim strankama u Hrvatskom saboru u kojem ćemo ih tražiti da potpišu deklaraciju o zajedničkom interesu izgradnje brze ceste Križevci – Koprivnica, Gradec – Bjelovar, Bjelovar – Đurđevac. Ako u roku od deset dana ne odgovore, krenut ćemo u komunikaciju s građanima, odnosno u potpisivanje peticije prema svim saborskim zastupnicima iz naše izborne jedinice Branku Hrgu, Damiru Felaku, Željku Lackoviću, Milanu Bandiću, Anki Mrak-Taritaš, Gordanu Marasu, Vedranu Babiću i Mladenu Mađeru da ne podrže proračun za 2019. godinu ako Vlada ne osigura 290 milijuna kuna za sve ono što su obećali – rekao je SDP-ov Mladen Kešer.

Snimila Nela Carek.

Jer ukoliko se to neće dogoditi pokazat će se, poručili su, istinitim njihove sumnje da su izjave ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i župana Darka Korena kako će se u sljedećoj 2019. godini krenuti s prvom fazom izgradnje dionice koja ide prema Kloštru Vojakovačkom obmana ovdašnjeg naroda.

– Najave ministra Butkovića, a kasnije i župana Korena te one dožupana Darka Sobote u velikom intervju na portalu Drava.info su licemjerne. Također, nije li nije sramotno da ministar izjavi da će se raditi samo jedan trak od Križevaca do Koprivnice jer nema opterećenja ceste. Mislim, je li to normalno da će se do grada u kojem su Podravka, Belupo, Hartman, Carlsberg i takva industrija graditi jedan trak, a onda da će se poslije nastaviti s proširenjem – istaknuo je pak saborski zastupnik Mladen Mađer.

Snimila Nela Carek.

Slikovito pobrojavajući što sve treba napraviti da bi krenula gradnja sporne ceste i koliko novca za to treba osigurati, SDP-ov Mladen Kešer poručio je da su pompozne najave ministra mora, prometa i infrastrukture samo gašenje nezadovoljstva koje vlada među Podravcima. Smatra da je ovoj Vladi gradnja ceste u nekom dugoročnom planu, što je koprivničko-križevačkim socijaldemokratima neprihvatljivo.

– Jedino Koprivnica je odcijepljena od centralne države i to je nedopustivo. Podravci su bili dobri kad je trebalo hraniti Hrvatsku, Podravci su bili dobri kad je trebalo braniti Hrvatsku, a sada su na zadnjem mjestu. Ne zadovoljavamo se s jednim trakom, to je otežavajuće i u izgradnji, a i Podravcima i Prigorcima koji tom prometnicom moraju putovati – zaključio je Kešer.

zatvori